Nusret Acur: Kocaeli adeta bir bombanın üzerinde oturmakta

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
08 Ağustos 2023 Salı 11:49
Nusret Acur: Kocaeli adeta bir bombanın üzerinde oturmakta

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, patlama riskine dönük kentin risk haritasının çıkarılmasına dikkat çekti.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, Derince Limanı’nda Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında gerçekleşen patlamanın ardından patlama riskine dönük kentin risk haritasının çıkarılması ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Acur, yazılı açıklamasında, “Derince Limanı’nda Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında meydana gelen patlama, Kocaeli kenti olarak diken üstünde yaşadığımız gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, önümüzdeki süreçte meydana gelebilecek benzer olayların çok daha vahim hadiselere neden olabileceği yönünde kaygı yaşadığımız ifade etmek istiyoruz.

İzmit Körfezi AK Parti döneminde ne yazık ki halkın elinden alınmış, adeta sermayeye peşkeş çekilmiştir. İşini Ankara’da gören dev sanayi kuruluşları, olumsuz ÇED raporlarına rağmen dolgu üzerine dolgu yapmış, büyüdükçe büyümüştür. Körfezimizin her yanı kimyasal tanklarla dolmuştur. Bu durum da beraberinde büyük riskleri getirmiş, bölge halkının korku içinde yaşamasına sebebiyet vermiştir.

KOCAELİ BOMBANIN ÜZERİNDE OTURMAKTA

Şu gerçeği biliyoruz: Bugün İzmit Körfezimizde patlama riski olan birçok tesis bulunmaktadır. Plansız ve düzensiz büyüyen bu dev tesislerde patlama riski her geçen gün artmaktadır. Hiçbir denetime tabi tutulmayan ve Ankara’daki ilişkileri nedeniyle Kocaeli’yi parsel parsel 49 yıllığına kiralayan şirketler nedeniyle Kocaeli adeta bir bombanın üzerinde oturmaktadır.

Gerek bakanlıklar gerekse de yerel yönetimler nezdinde patlama riskine dönük kentin risk haritasının çıkarılması, olası bir patlamada gerek müdahale gerekse de kaçış noktasında yapılması zorunlu olan çalışmalar şimdiden planlanmalıdır. Son patlama göstermiştir ki, Kocaeli’nin tıpkı deprem gerçeği gibi yangın ve patlama riski vardır. İvedilikle çalışma yapılmalıdır. Bu çerçevede son silo patlamasını bir uyarı olarak görmeliyiz.” dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73