“Cumhuriyet ve Biz - 7” resim sergisi kapılarını sanatseverlere açtı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
27 Ekim 2023 Cuma 11:51
“Cumhuriyet ve Biz - 7” resim sergisi kapılarını sanatseverlere açtı

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin “Cumhuriyet ve Biz -7” isimli resim sergisi, İzmit Belediyesi Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde açıldı

İzmit Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılında programlarını STK’larla gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)  Kocaeli Şubesinin “Cumhuriyet ve Biz - 7” isimli resim sergisi geçtiğimiz akşam yoğun katılımla İzmit Belediyesi Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde sanatseverlere kapılarını açtı. Açılış programına İzmit Belediye Başkan Yardımcıları Sibel Solakoğlu, Dilek Yalçın, ÇYDD Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

SERGİ 5 KASIMA KADAR AÇIK 

ÇYDD Kocaeli Şubesinin Resim Atölyesi Hocası Filiz Altuğ Kaya koordinatörlüğünde 53 katılımcı ile gerçekleşen ve bünyesinde 61 eser bulunduran sergi, 5 Kasım tarihine kadar ziyaretçilerine kapılarını açık tutacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve devrimlerini konu alan eserlerde 6 aylık bir süreçte oluşturulmuş yağlı boya, akrilik boya, sulu boya, heykel, seramik ve fotoğraf gibi farklı teknikte eserler bulunuyor.

“HÜRRİYET’İN SEVGİ VE SELAMLARINI GETİRDİM”

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu açılışta yaptığı konuşmada, “Sergiye katılan herkese başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’in sevgi ve selamlarını getirdim. Cumhuriyetimizin bu sene 100’üncü yılı aynı zamanda belediyemizin kuruluşunun da 100’üncü yılı. 53 katılımcının 61 eserle katkı verdiği sergiye hep birlikte bakacağız. Cumhuriyeti korumanın ne kadar önemli olduğunu da bu sergide bir kere daha idrak edeceğiz çünkü son dönemde coğrafyamızın yakınlarında yaşananları görüyoruz.

“SANAT BARIŞÇIDIR”

Vatanımıza, bayrağımıza, sınırlarımıza hep birlikte sahip çıkacağız. En büyük sahip çıkma yollarından biri de sanat. Çünkü sanat iyileştiricidir, sanat barışçıdır. Sanatın olduğu yerde kavga, küskünlük, şiddet olmaz. Serginin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm sanatçılarımıza, ÇYDD’ye ve tüm katılımcılara sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM”

ÇYDD Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez ise konuşmasında, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü nedeniyle Resim Atölyesi Öğretmenimiz Filiz Altuğ Kaya önderliğinde hazırlanan ‘Cumhuriyet ve Biz’ adlı disiplinler arası karma sergimizi açıyoruz. Atatürk’ün de dediği gibi ‘Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Bize bu eşsiz kültürü miras bırakan başta Mustafa Kemal olmak üzere silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyorum. Çağdaşlıkta bize önderlik yapmış olan Prof. Dr. Türkan Saylan ve tüm kurucu liderlerimizi sevgiyle anıyorum. Yeni kurulan bir ritim grubumuz var. 12 Kasım’daki konserimize herkesi şimdiden davet ediyorum. 

“HÜRRİYET’E TEŞEKKÜR ETTİ”

Bu ülke kolay kurulmadı. Cumhuriyet bir zaferdir, umut, azim ve kararlılıktır. Hepimiz ikinci yüzyıla aynı kararlılık ve azimle giriyoruz. Cumhuriyet İlelebet yaşayacaktır. Sergiye destek veren tüm sanatçılarımıza, başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e, İzmit Belediyesi Kültür Müdürlüğüne ve sanatı destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı. 

“ATATÜRK SEVGİSİ BİZİ BİRLEŞTİRDİ”

Açılış programında konuşan ÇYDD Kocaeli Şubesinin Resim Atölyesi Hocası Filiz Altuğ Kaya, “Bizleri bu sergide buluşturduğu için ÇYDD’ye ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Cumhuriyet ve Biz – 7 adlı sergimizi 2015’ten bu yana gerçekleştiriyoruz. ‘Cumhuriyet ve Biz’ adlı bir serginin isim annesi olmaktan çok gurur duyuyorum. Cumhuriyetin çocuklarıyız. Bizi burada ÇYDD birleştirdi, Atatürk sevgisi birleştirdi. Sergiye emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
CumhuriyetIzmitSTK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73