AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz’ün Ahlat’ı il yapacaklarını ve AK Parti-MHP’nin il sayısının 100 çıkarılması konusunda anlaştıkları açıklamasını bölgede kamuoyuna duyuran ilk internet haber sitesi kocaelikentgazetesi.com  idi..

Bu konuda mütevazi olamayacağım.

O haber sonrası Gebze’nin il olmasına dönük olarak tartışmalar yeniden alevlendi.

Aynı günlerde Gebze Twitter’da #Gebze etiketiyle TT oldu.

Sonuç olarak Gebze’nin Büyükşehirli il olması konusuna zerre kadarda katkımız olmuşsa ne mutlu bize.

Gebze Ticaret Odası (GTO) Haziran ayı meclis toplantısında konuşan başkan Nail Çiler Gebze’nin Büyükşehirli olması konusuna kararlı şekilde bir kez daha vurgu yaptı.

Başkan Çiler, eğer yeni iller oluşturulacaksa Gebze’nin kesinlikle ilk sırada yer alması gerektiğini ifade etti, başta sanayi, istihdam ve ekonomik gelir, tarihi, sosyal ve kültürel yapısı konusunda Gebze’nin ne denli öneme sahip olduğunun altını kalınca şekilde çizdi.

Çiler, sayısal veriler, grafiklerle adeta Gebze neden il olmalı sorusuna net bir şekilde yanıtlar verdi.

Meslekte 30 yıla yaklaşmış bir gazeteci olarak geçen yıllar içerisinde Nail Çiler’in Gebze’nin il olması konusundaki görüşleri ve çabalarından zerre kadar sapma olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

GTO Başkanı ‘partiler üstü’ bir karakter olarak Gebze’nin Büyükşehirli il olması konusunda takdire değer çaba içinde.

Haziran ayı meclis toplantısında Nail Çiler ‘partiler üstü’ anlayış içinde siyasi partilere, STK’lara seslenerek Gebze’nin il olması konusunda birlikte mücadele etme çağrısı yaptı.

Şimdi bu çağrıya iktidar partisi AK Parti ve ortağı MHP’nin ne tür bir yanıt vereceği veya vermeyeceği merak konusu.

Tabi muhalefet partilerinin Gebze’nin il olması konusundaki cılız çıkışlarının da dikkatten kaçmadığını söyleyebilirim.

Son süreçte ise Gebze Darıca Çayırova Dilovası Esnaf Sanayici ve İş İnsanlar Derneği (GEBZESİ̇AD) Başkanı Muhammed Cihad Demirtaş’ın Gebze’nin il olması konusundaki çıkış ve çabalarınıda gözardı edilmemesi gerektiğine inanıyorum.

Sonuç olarak 1978 yılından beri Gebze’de yaşayan bir kişi olarak Gebze’nin bu haklı davasında siyasi ve öteki kimliklerin biryana bırakılıp yan yana gelinmesi gerektiğine inanıyorum.

Gebze'den başka gideceğimiz yerimiz yok!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73