Geçtiğimiz Haziran ayında AK Parti’den istifa eden Gebze Belediyesi meclis üyesi Sadık Güvenç ile siyaset üzerine uzun bir sohbet yaptık.

Sadık Güvenç, Tavşanlı Köyü’nde 20 yıl muhtarlık yapmış, çevresinde tanınan ve bilinen bir isim. Özelikle Gebze’nin köylerinde hatırı sayılır bir kesim tarafından kabul görüyor.

2 dönemdir Gebze Belediyesi meclis üyesi olarak görev yapıyor.

Bizde gazeteci olarak kendisini uzun zamandır tanıyoruz.

Adı siyaset kulislerinde 2024 yılında ki yerel seçimlerde Gebze Belediye Başkan adayı olarak geçiyor. Nitekim kendisi de aday olacağını gizlemiyor, konuşmalarında bunu ifade ediyor.

Sadık Güvenç’e İYİ Parti ile olan süreci, resmi geçişin ne zaman olacağını sorduk.

2022 yılı Ocak ayı içinde İYİ Parti’nin TBMM grup toplantısına katılacağını belirterek, “Ocak ayında belirlenecek tarihte Ankara’ya gideceğiz ve grup toplantısında rozetimiz takılacak.

Siyasette bir yola girmiş durumdayız ve bu hedefe doğru emin adımlarla yürümek istiyoruz. Siyasette olmamızın amacı öncelikli olarak Gebze’ye hizmet etmek. Gebze’de yaşayan, dününü, bugününü iyi bilen birisi olarak sorunlara çözüm getireceğimizi de belirtmek istiyorum”

Sadık Güvenç’in İYİ Parti’ye geçmesiyle birlikte çok sayıda kişinin de İYİ Parti’ye üye olduğu biliniyor. Katılımların önümüzde ki süreçte devam artarak edeceği belirtiliyor.

Sadık Güvenç’in katılımıyla İYİ Parti’nin Gebze bölgesinde elinin siyaseten daha da güçleneceği ise muhakkak.

İYİ Parti’den konuştuğum isimler Sadık Güvenç’in partiye katılımının önemli olduğu ve güç katacağını söylüyor.

Sonuç olarak, Sadık Güvenç siyasette kendisine yol haritası belirlemiş ve ona göre çalışmalarını sürdürüyor.

Ne olur veya olmaz bunu bilemeyiz fakat bilinen bir şey var ki, yola çıkmak yolu tamamlamak adına önemli bir başlangıçtır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73