Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Ahlat'ta yaptığı konuşmada "Sayın Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda Ahlatımızı da bu şehirler arasına alacağız" dedi.

AK Parti milletvekilinin ilçe olacağını söylediği Ahlat ilçesinin nüfusu ise 34 bin.

Şimdi soru şudur: Türkiye’nin en büyük birkaç ilçesinden birisi olan ve nüfusu 399 bin 558 olan Gebze il olacak mı?

Daha doğrusu il yapılacak mı?

Bu konuda AK Parti Kocaeli Milletvekillerinin başta tabi ki Cemil Yaman’ın ne düşündüğünü merak ediyorum.

Anımsanacağı gibi 2000 yılı öncesinde Gebze’ye gelen her siyasi lider Gebze’yi il yapmak sözünü vermişti.

Öyle ya da böyle bu söz bir türlü yerine getirilmedi.

Sanırım 2004 yılında Gebze’de partisi tarafından düzenlenen ve benimde gazeteci olarak takip ettiğim mitingde konuşan AK Parti Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan Gebze’yi il yapmayacaklarını söylemiş ve, “Gebze bu haliyle il olmayı hak etmiyor. Altyapı ve üstyapıda birçok sorun ve sıkıntı var. Gebze’yi il yapmayacağız ”demişti.

Erdoğan bu konuşmayı yaptığı sırada Gebze Belediyesi’nde AK Partili belediye başkanı vardı.

AK Parti ve MHP eğer il sayısını 100’e çıkarma kararı almış ise Gebze’de ki partilerin, STK’ların, derneklerin bir an önce siyasi tercihlerini bir yana bırakarak Gebze’nin il olması konusunda ivedi olarak yan yana gelmesi ve çaba göstermesi gerekiyor.

Yukarıda ifade ettiğim gibi AK Parti Kocaeli milletvekili Cemil Yaman başta olmak üzere CHP milletvekili Tahsin Tarhan ve İYİ Parti milletvekili Lütfü Türkkan’ın da bu konuda gereken çabayı ve çalışmayı yapmasını bekliyoruz.

Eğer 34 bin nüfuslu Ahlat ilçe yapılır da 400 bin nüfuslu ve sanayinin başkenti olan Gebze ilçe olarak bırakılıp görünmezden gelirse sorumluları ilk seçimde sandıkta cevabını alır.

Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’nın toplam nüfusu 900 bin civarında, yani 1 milyona dayanmış.

Bu kadar büyük bir insan topluluğunun yaşadığı bölgeyi hala ilçe statüsünde bırakmak, 50 km öteden idare etmeye devam etmek akıl karı iş değil.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73