İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur'dan açıklamalar

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
15 Nisan 2024 Pazartesi 10:04
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur'dan açıklamalar

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, 31 Mart seçimleri ve partisinin bu ay içinde yapacağı olağanüstü kongre ile ilgili olarak açıklamalar yaptı.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur şunları ifade etti, ‘’İYİ Parti, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine, daha önce alınan karar sonucu ülkemizin her seçim bölgesinde tek başına girmiş ve partimiz herhangi bir siyasi parti yada organizasyon ile ilişkilendirmeden seçmen karşısına çıkmıştır. Öncelikle ifade etmek isteriz ki; seçimlere hür ve müstakil olarak girme kararı, siyasi bir galibiyetten ziyade, parti kimliğini ve benliğini ön planda tutan bir siyasi anlayış ve bakışın tezahürüdür. Bu bağlamda yapılan seçimlerin neticesi de herkesce malumdur. Seçim sonucunda partimizin lideri ve kurucu Genel Başkanımız sayın Meral Akşener; yine her zaman olduğu gibi tüm seçim sorunluluğunu üzerine alarak “Olağanüstü kongreyi toplama ve aday olmama” kararı almış bulunmaktadır. İlave etmek isterim ki bir genel başkan aday olmaz, aday gösterilir. Bu cümleyi şimdilik virgül koyarak burada noktalıyorum. Kongre karar ve sürecine gelirsek; İYİ Parti üye ve delegeleri daha doğrusu mensupları, hiçbir siyasi güç, kişi kurum yada hatır çerçevesinde hareket edebilecek veya birilerinin baskısına boyun eğecek karakterde değildir. Partimizin her mensubu ve delegeleri Türkiye’de ki en özgür iradeye sahip bireylerdir. Partimiz birey hak ve özgürlükleri konusunda son derece şeffaf ve demokratiktir. Bu bağlamda her kongre delegemiz bu seçimde aday olacak kıymetli arkadaşlarımızdan kimin bu görevi daha iyi yapacaklarına inanıyor iseler, kanaatlerini de o doğrultuda kullanacaklardır. İl başkanı sıfatı ile şahsıma gelince şunları ifade etmek isterim.

HER DELEGE KENDİ HÜR İRADESİNİ O SANDIĞA YANSITACAK

Ben kıymetli genel başkanımızında yaşadığı Kocaeli ilinin il başkanıyım. Benim payıma düşen, genel başkanımızın görüşleri doğrultusunda hareket etmek ve şahsımın bilgisine başvuran Kocaeli delegesi arkadaşlarıma da bu doğrultuda hareket etmelerini önermek olacaktır. İlgili-ilgisiz, yetkili-yetkisiz kişilerin delege arkadaşlarımızı aramaları pek tabi doğaldır ancak bir yönlendirme hiç bir arkadaşımız için söz konusu olmayacaktır. Her delege kendi hür iradesini o sandığa yansıtacaktır. Kıymetli genel başkanımızında arzu ve talebi elbette bu yöndedir. Yapılması planlanan Olağanüstü Kongrenin şimdiden partimize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm camiamıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum.’’

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73