Katliam ateşi 28 yıldır yüreklerimizi yakıyor

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş 2 Temmuz 1993'te meydana gelen Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı,"Katliam ateşi, 28 yıldır yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor."dedi. 

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
01 Temmuz 2021 Perşembe 14:06
Katliam ateşi 28 yıldır yüreklerimizi yakıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş 2 Temmuz 1993'te meydana gelen Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı,"Katliam ateşi, 28 yıldır yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor."dedi. 

"Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas katliamının üzerinden 28 yıl geçti. 2 Temmuz 1993’de Sivas Madımak Oteli’nin ateşe verilmesiyle başlayan katliam ateşi, 28 yıldır yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor.

Sivas katliamı aydınlığa, demokrasiye ve bir arada yaşama kültürüne yapılan bir saldırı olarak gerçekleşmiştir. Bugüne kadar Sivas katliamını gerçekleştirenler ile bu katliamı engellemek için kılını kıpırdatmayanlardan hesap sorulmadığı gibi, provokasyonlar ve gerici-ırkçı saldırılar artarak devam etmiştir. 2 Temmuz 1993’te aydınların diri diri yakılmasına neden olanları korumaya çalışanlar, yaşanan acıları unutturmaya ya da gerçek katilleri yalan haberlerle aklamaya çalışmaktadırlar. Bu katliama göz yumanlar, failleri savunanlar, katilleri yargılamayanlar bu insanlık suçunun ortaklarıdır

Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu sancılı süreçte demokrasinin, barış, kardeşlik ve özgürlük taleplerinin kararlılıkla savunulması; iktidarın baskıcı, anti demokratik uygulamalarına karşı kararlı mücadelenin güçlenmesi açısından ayrı bir önem taşımaktadır.

İnsan hak ve özgürlüklerinden, eşitlikten, demokrasiden, barıştan ve kardeşlikten yana olan herkesin bu katliamları lanetlemesi ve unutmaması gerekiyor.

Sivas katliamında yaşamını yitiren insanlarımızı bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyor, onların savunduğu değerleri ve mücadelelerini kendi mücadele alanlarımızda yaşatacağımıza söz veriyoruz."

Anahtar Kelimeler:
BursaBOĞULMABaraj
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73