Ömer Faruk Başaran CHP’den aday oldu

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
20 Mart 2023 Pazartesi 12:31
Ömer Faruk Başaran  CHP’den aday oldu

CHP’de Gebze hamlesi sürüyor. Gebze’de Kocaeli geneline göre daha düşük oy alan CHP’de bu kez listelerde Gebze ağırlığının olması bekleniyor. Aday adaylığının son gününde başvuran isimlerden biri de Gebzeli iş insanı, Kocaeli siyasetinin en hareketli isimlerinden biri olan Ömer Faruk Başaran Oldu.

Bir süre önce Büyük Türkiye Hareketini başlatan Başaran, son aylarda ise Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği açık destek ile dikkat çekiyordu. Kılıçdaroğlu’nun çok önemsediği Gebze ile ilgili son hamle ise Başaran’ın adaylığı oldu.

Ankara’da başvurusunu yapan Ömer Faruk Başaran, “Sayın Genel Başkanın Türkiye’nin ikinci yüzyılı için bir gayreti ve vizyonu var. Çağrısı var. Bugün Türkiye’nin geleceği için, Kocaeli için hepimiz elimizi taşın altına sokmalıyız. Bu çağrıyı karşılıksız bırakamazdık. Bu çerçevede ben de başvurumu yaptım, ülkemize, ilimize ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne hayırlı olmasını diliyorum. Gebze için Kocaeli için bu süreçte elimden ne geliyorsa yapacağım” dedi.

ÖMER FARUK BAŞARAN KİMDİR?

1965 yılında İstanbul’da doğdu. Ömer Faruk Başaran ilk, orta ve lise tahsilini Gebze’de tamamladı. Yükseköğrenimini Londra’da USIU EUROPA – CAMPUS’da “İş İdaresi” dalında bitirdi. (1983 – 1987). Vatani görevini Marmaris Aksaz Karaağaç’ta kısa dönem deniz kuvvetlerinde tamamladı.

1987 yılında atıldığı iş hayatına, halen inşaat başta olmak üzere ticaret ve sanayi konularında yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren Başaran Grup Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam etmektedir.

Ömer Faruk Başaran, 1990’lı yıllarda Atılım firmasını kurarak, Türkiye’de ilk defa sosyal hizmetlerde 14 branşta bir ilke imza atmıştır. Daha sonra Nur-iş Otomobil Organizasyon A.Ş. firmasını kurmuş ve kampanyalı otomobil organizasyonları gerçekleştirmiştir. Yine aynı yıllarda çeşitli inşaatları, kat karşılığı usulü ile yapmıştır.

1997 yılında Türk iş dünyasının önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Gebze Şubesi’ni kurarak, Kurucu Başkanlığını yapmıştır. Daha sonra MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve Otomotiv –Yedek Parça Meslek Komitesi Başkanlığı görevlerinde yer almıştır.

2001 yılında Gebze Genç Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (GENÇSİAD) kurmuş ve kurucu başkanlığını yapmıştır.

Ömer Faruk Başaran, 2003 yılında ise bugün Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan ASİAD – Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği’ni kurmuştur. Faaliyet alanı bütün dünya olan ASİAD’ın Genel Başkanlığını 30 Kasım 2022 tarihine kadar yürütmüş, 2019 yılında da Türkiye Patronlar Platformu’nu (TPP) kurmuştur. Başaran, 6 Ekim 2019'dan beri sürdürdüğü TPP’deki Genel Başkanlık görevine 30 Kasım 2022 tarihine kadar devam etmiştir. Bu tarihten sonra ASİAD ve TPP Onursal Başkanı olmuştur.

Anahtar Kelimeler:
KocaeliCHPKılıçdaroğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73