Eko İklim Zirvesi / Fuarı’na Beren Saat Kenan Doğulu Çifti Damga Vurdu!

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
31 Mart 2022 Perşembe 13:48
Eko İklim Zirvesi / Fuarı’na Beren Saat Kenan Doğulu Çifti Damga Vurdu!

İklim değişikliğiyle mücadele ve iklim değişikliğinin ekonomiye etkisini en aza indirmek amacıyla düzenlenen "EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı ATO Congresium'da 50.000 kişi katılımıyla devam ediyor.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılış töreninde, Tiyatro oyuncusu Altan Erkekli’nin sunumuyla iklim değişikliği ve etkilerine dikkat çeken Nil Karaibrahimgil'in Yuvam Dünya Derneği için yazıp söylediği, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın seslendirdiği 'Uyan Anne, Uyan Baba' şarkısının video gösterimi yapıldı.

Zirveye katılım sağlayan Beren Saat ve Kenan Doğulu “EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı’nın “iyi niyet elçisi” seçildiler. Zirve konuşmalarını gerçekleştiren Beren Saat ve Kenan Doğulu Twitter gündeminde de trend topic olarak yer aldı.

Dünyanın her yerinde çocuklar her fırsatta ‘geleceğimi kirletmeyin’ diye seslerini duyurmaya çalışıyor. Ve büyükleri olarak biz göz yummaya devam edersek savaşlar nedeniyle göç etmek zorunda kalan çocuklara iklim sebebiyle göç etmek zorunda kalan çocuklar da eklenecek diyen Beren Saat, “Berrak denizlerle çevrili bereketli Anadolu toprağının sağlıklı, umutlu Atatürk çocuklarını zeytinleriyle besleyebildiği yarınlar için lütfen göz yummayalım” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kenan Doğulu ise sözlerine “Tüm bu karanlık tabloya rağmen ben yine de her zaman umudun var olduğuna inanıyorum. Bugün burada iklim ve ekonomi otoritelerinin bir araya getirip, ekosistemi koruyarak kalkınmanın yollarını arayan bu organizasyon da umudumuzu yeşerten önemli adımlardan biri.” dedi.

Sürdürülebilir moda

Çeşitli sergi, atölye ve defilelerin gerçekleştiği Zirve’de Hamiyet Gürelli, Angora Mohair, Ekoloji RH (+) Defileleri katılımcıların dikkatlerini topladı.

Yeşil bir şarkı

Yaşamımızın her alanına vurgu yapan Eko İklim Zirvesi’nde pek çok müzik dinletisi, konser ve deneyim paylaşımı katılımcılara sunuldu. Müfit Can Saçıntı ve Erkan Petekkaya’nın da konuşma yaptığı Zirve’de Selçuk Balcı & Bahadır Tatlıöz ve Grup Ayna Grubu, Dolapdere Big Gang Konseri, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Konseri, Suya Türküler Konseri, Antakya Medeniyetler Korosu da ziyaretçiler ile bir araya geldi.

10 ayrı alanda 321 konuşmacı

Zirve, eski devlet başkanlarından büyükelçilere, kamu kurum ve kuruluşlarından yerel yönetimlere, üniversitelerden iş dünyasına, organize sanayi bölgelerinden KOBİ'lere, uluslararası kuruluşlardan bankalara, sivil toplum kuruluşlarından yazar ve sanatçılara kadar toplumun tüm kesimlerini bir araya getirdi.

Büyükşehirlerde yeşil dönüşümün de işlendiği zirvede, "Türkiye'nin elektrikli otomobili ve çevre dostu”TOGG” da sahne aldı. Zirvede TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş da bir konuşma gerçekleşti.

Zirve, 10 bin metrekare alanda dünyanın ilk ekonomi ve iklim değişikliği fuarına ev sahipliği yaptı. İklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konusunda kurum ve kuruluşların çalışma ve iyi örnek uygulamaları fuarda sergilendi.

Çevreci ulaşım aracı olan bisiklet kullanımına ilişkin etkinliklerin yer aldığı fuarda oluşturulan bir parkurda katılımcılara elektrikli bisiklet kullanımı imkanı verilerek bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73