Saadet Partisinin önemli isimlerinden 86 yaşındaki Oğuzhan Asiltürk tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Bilindiği gibi son dönem Asiltürk’ün adı sıkça Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakına katma çabalarıyla gündemdeydi.

Ne var ki ölümüyle bu konu kapanmış oldu.

Saadet Partisinin Millet İttifakı ile yol yürümesi doğal olarak Cumhur İttifakı açısından keyif kaçırıcı bir durum olduğu biliniyor.

Nitekim Cumhurbaşkanı ve AK Parti genel başkanı R. Tayyip Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk üzerinden Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakına katma girişimleri bu ölümle birlikte sonuçsuz kalmış oldu.

Saadet Partisinin oy yüzdesi düşük olabilir fakat kamuoyunda ki psikolojik etkisi büyük.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da oydan çok bu psikolojik desteği istiyordu.

Ne var ki Saadet Partisi teşkilatları genel başkan Karamollaoğlunun arkasında sağlam bir şekilde durarak tam destek verdi.

Geçtiğimiz aylarda Gebze’de düzenlenen basın toplantısında Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, Oğuzhan Asiltürk’ün Cumhur İttifakına partiyi katmak istemesine, “Parti ve il yönetimi olarak genel başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun yanındayız” diyerek net bir yanıt vermişti.

Sonuç olarak, Oğuzhan Asiltürk yaşamını yitirmese bile Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı cephesinde yer almayacağı net olarak ortada.

Saadet Partisi yönetimi olayı ideolojik değil ülkenin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal durumun olumsuzluğu üzerinden değerlendirdiği için Millet İttifakına daha yakın duruyor.

Bundan sonra ki süreçte gittikçe ivme kazanan Millet İttifakı karşısında Cumhur İttifakının ne tür bir adım atacağı, strateji izleyeceğini birlikte göreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73