Gebze'de yayalara saygı farkındalığı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
01 Ekim 2022 Cumartesi 10:16
Gebze'de yayalara saygı farkındalığı

İçişleri Bakanlığı’nın Yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla, Gebze’de yoğun olarak kullanılan Atatürk Caddesi Eşrefbey İlkokulu önünde “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla etkinlik düzenlendi.

2019 yılında başlatılan yaya önceliği sürecinin devamı niteliğinde olarak 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan ve ilçemizde de Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit’in katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte; yaya ve okul geçitlerinde yer/zemin işaretlemeleriyle sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkartmak, yayalara öncelik konusunda doğru sürücülük davranışı kazandırmak ve bu bölgelerde yavaşlayarak yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amaçlanmıştır.

Bu kapsamda Atatürk Caddesi Eşrefbey İlkokulu önünde gerçekleştirilen etkinlikte Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit’e Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, ilgili Daire Müdürleri, emniyet ve zabıta ekipleri ile vatandaşlar ve çocuklar eşlik etti. 

Düzenlenen etkinlikte “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” uygulaması kapsamında yaya geçidinin bir kısmını boyayan Kaymakam Özyiğit, öğrenciler ile birlikte yaya geçidinden geçerek vatandaşlara örnek oldular. 

ÖZYİĞİT: SÜRÜCÜLER  YAYALARA SAYGI GÖSTERMELİ

Etkinliğin ardından açıklamada bulunan Kaymakam Özyiğit, “İçişleri Bakanlığımızca daha önce  “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “ Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmiş ve “ Trafikte Yaya Önceliği Kampanyası”  başlatılarak ülke genelinde “Hepimiz Yaya Geçitlerindeyiz” sloganıyla “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” ve “Yayalar Kırmızı Çizgimiz”  kampanyası kapsamında farkındalık etkinlikleri gerçekleştirilmişti.  Bu etkinliklerin devamı olarak bugünde “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” diyerek İçişleri Bakanlığımızın oluşturduğu sloganıyla çocuklarımız ile beraber buradayız. Amacımız trafik ışığı olmayan kontrolsüz yollarda, kavşaklarda, yayaların yola girmesi anında sürücülerin yayalara saygı göstererek durmaları ve yayanın geçmesini beklemesi. Bu anlamda trafiğe her yıl verdiğimiz şehir içinde kurban sayısını, yaralı sayısını azaltmak ve yayalara araçların saygı göstermesini sağlamak. Trafikte can kaybına tahammülümüz yok. Trafikte araç kullananların yayalara saygı göstermesi lazım. Bu amaçla da farkındalık programı yaptık. Temennimiz artık şehir içerisinde araçların yayalara çarparak can kaybına veya canlıların sakat kalmasına son vermek. Bugün bu programa katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinliğe katılanlara, yaya ve sürücülere farkındalık amaçlı el broşürleri dağıtıldı. Öğrenciler ise ellerindeki “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu”,  "Lütfen yol ver", "Yayalar kırmızı çizgimiz" ve "Yayalar önceliklidir" yazılı pankartlarla sürücülere uyarıda bulundu. 

Anahtar Kelimeler:
GebzeSürücüYaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73