Bitcoin ve BRC-20 kilitleyebilen çok zincirli cüzdan tanıtıldı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
19 Temmuz 2023 Çarşamba 16:10
Bitcoin ve BRC-20 kilitleyebilen çok zincirli cüzdan tanıtıldı

Geçtiğimiz aylarda bir haftalık süreçte %682 büyüme kaydederek gündemlerden düşmeyen BRC-20 kripto para birimlerine ilişkin bir gelişme daha yaşandı. OKX’in çok zincirli cüzdanı, Bitcoin ve BRC-20 için staking özelliği sunan ilk cüzdan oldu. 

Mart ayından bu yana kripto para dünyasının en çok konuşulan trendlerinden biri olan ve Ordinals Protokolü sayesinde değiştirilebilir dijital varlıklar olarak üretilen BRC-20 kripto para birimlerine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Web3 teknolojileri geliştiren ve geçtiğimiz aylarda Türkiye operasyonlarına başlayan OKX, çok zincirli cüzdanı OKX Wallet üzerinde Bitcoin ve BRC-20 için kilitleme (staking) özelliği sunmaya başladı.

Bitcoin ve BRC-20 için kilitleme sunan çok zincirli cüzdan

Şirketin geliştirdiği yeni özellik sayesinde platform kullanıcılarının çok zincirli cüzdanlarında hem Bitcoin hem de BRC-20 token'larını stake etmesine izin verildiği duyuruldu. Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan OKX İnovasyon Müdürü Jason Lau, “OKX olarak geliştirdiğimiz BRC20-S protokolünün devreye alınmasıyla mümkün olan yeni güncellemeyle OKX Wallet, Bitcoin ve BRC-20 belirteçleri için staking sağlayan ilk çok zincirli cüzdan oldu. OKX Wallet kullanıcılarının ekosisteme katılmak için talep ettikleri teklif ve fırsatları çeşitlendirebildiğimiz için heyecan duyuyoruz” dedi.

Web3 ürünleriyle tamamlanıyor 

Geliştirdikleri yeni özelliğin çok zincirli cüzdan OKX Wallet’ın erişim sağladığı mevcut Web3 Earn ürün yelpazesini tamamlayacağını dile getiren Jason Lau, “Çok yakında OKX Web3 Defi’de BRC20-S kripto para birimlerinin satışı için bir pazaryeri hayata geçireceğiz. Devreye aldığımız BRC20-S protokolü, DeFi geliştiricilerinin ve projelerinin OKX Wallet üzerinde staking havuzları oluşturmasına olanak tanıyor. Bu sayede BRC20-S token’ları Bitcoin ve BRC-20 token’larına sahip kişilere dağıtılabiliyor, kullanıcılar daha fazla etkileşim kurabiliyor ve projelerin topluluk oluşturma potansiyeli artıyor. OKX Wallet’ın yeni yeteneği, ilerleyen dönemde geliştireceğimiz Web3 tabanlı yeni çözümlerle tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

“Bitcoin’i yakından izliyoruz”

Web2 ve Web3 arasındaki geçişi tek tuşla mümkün kılan bir Web3 teknolojisi platformu olduklarının altını çizen OKX İnovasyon Müdürü Jason Lau, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Kripto para birimlerinin piyasa değeri açısından en büyüğü olan Bitcoin’i uzun süredir destekliyor ve kullanıcılarımızın daha hızlı ve hesaplı Bitcoin yatırma/çekme işlemleri gerçekleştirebilmesi için çalışıyoruz. İki yıldan uzun bir süre önce Lightning Network’ü merkezi borsamıza entegre ettik. Ordinals protokolünün lansmanı ve Bitcoin Ordinals’ın ortaya çıkışıyla bu konuda da hızlı bir geliştirme yaptık ve OKX Wallet’ı BRC-20 ve Bitcoin NTF ticaretini destekleyen ilk çok zincirli cüzdan haline getirdik. Web3'ün geleceğini yakın dönemde operasyonlarımıza hız verdiğimiz Türkiye pazarındaki güçlü blokzinciri topluluğuyla birlikte inşa edeceğiz."

Anahtar Kelimeler:
BitcoinCüzdanKriptoPara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73