Emlak Kulübü Gölcük’te “Riskli Yapı” Paneli Düzenledi

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
17 Ekim 2023 Salı 09:06
Emlak Kulübü  Gölcük’te “Riskli Yapı” Paneli Düzenledi

Kentsel Dönüşüm kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilen Yerel Destek Programı’na (YEDEP) sudukları projenin kabül edilmesinin ardından bu konudaki bilgilendirme çalışmalarına hız veren Emlak Kulübü yönetimi, bu defa da Gölcük’te, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in de katıldığı bir panel düzenledi

Toplumsal farkındalık yaratan etkinliklerine ara vermeden devam eden ve kuruluşunda bu yana henüz 1 yıl geçmesine rağmen, üyelerine yönelik sürekli eğitimler ve paneller düzenleyerek sektörün gelişimi için dikkat çeken çalışmalar yapan Emlak Kulübü, dün de Gölcük’teki riskli yapıların ele alındığı bir panel düzenledi.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in de katıldığı panelde konuşan Emlak Kulübü Başkanı Fuat Özdağ, ülkemizdeki riskli yapı stoğunun 6 milyon 800 bin adet bağımsız konuta ulaştığıa dikkat çekerek, içler acısı bu durumun ulusal ve kamusal güvenlik sorunu olduğua dikkat çekti

ÖZDAĞ; RİSKLİ YAPILAR BİR AN ÖCE YIKILMALI

Ülke nüfusunun yaklaşık olarak yüzde 71’inin birinci ve ikinci derece deprem riski taşıyan alanlarda yaşadığını söyleyen Fuat Özdağ, ‘’ Bir an önce bu riskli yapıların yıkılarak olası bir depremde can ve mal kaybının önüne geçilmelidir. Kentsel dönüşüm kararlarında riskli bina maliklerinin üçte iki çoğunluğu yerine, 50+1 modeline hızlıca geçilerek yeni kanun çalışmaları kapsamında çıkmasını bekliyoruz.’’ dedi.

Emlak Kulübü Başkanı Fuat Özdağ, konuşmasının devamında ise Kentsel dönüşüm konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, Emlak Kulübü Derneği olarak YEDEP Programı kapsamında kabul edilen proje ile farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Özdağ, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri ve paydaşlarıyla hep birlikte hareket etmeye her zaman hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Programa katılan Gölcük Belediyesi Başkanı Ali Yıldırım Sezer’de konuşmasında Kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak Belediye olarak örnek çalışmalara imza attıklarını Emlak Kulübü’nün bu paneli düzenlemesini önemsediklerini ve takdir ettiklerini söyledi.

Emlak Kulübü Başkanı Fuat Özdağ tarafından misafirperverliği ve panele katkıları için Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e teşekkür plaketi takdim edilmesinin ardından, panele konuşmacı olarak davetli olan Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlama Şube Müdürü Ali Serkan Simavlı, Şehir Plancısı ve Emlak Kulübü Başkan vekili Mevlüt Bozdağ’ın sunumu ile Kentsel dönüşüm ve Riskli Yapılar hakkında geniş çaplı bilgilendirmeler yapıldı.

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Necmi Kocaman, Başiskele Belediye Başkan yardımcısı Ömer Soydal, Gölcük Belediyesi Kentsel dönüşüm şube müdürlüğü personelinin de katılım sağladığı program soru ve ceavpları ardından sona erdi.

Emlak Kulübü’nün önümüzdeki Kasım ayında Körfez ilçesinde yeni bir panel düzenlemesini planladıklarını söyleyen Emlak Kulübü yöneticileri sektöre katkı vermeye devam edeceklerini belirttiler.

Anahtar Kelimeler:
KocaeliGölcükPanel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73