İSU'dan içme suyu, atık su hattı çalışmaları

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
27 Temmuz 2023 Perşembe 14:35
İSU'dan içme suyu, atık su hattı çalışmaları

Kocaeli’nin her karışında altyapı yatırımlarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gölcük ilçesi Selimiye ve Eskiferhadiye Mahalleleri’nde altyapı çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında yeni içme suyu hatları ve atık su hattı inşa çalışmaları gerçekleştirilecek.

Kent genelinde altyapı çalışmalarına hız veren İSU Genel Müdürlüğü, şehrin her karışını yeni altyapı hatlarıyla işlemeye devam ediyor. Nüfusu yoğun merkezî mahallelerde altyapı çalışmaları gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü, aynı zamanda yapılan yatırımlar ile cazibe merkezlerine dönüşen kırsal mahallelerde de altyapı yatırımları gerçekleştiriyor. 2023 yılı yatırım programı kapsamında Gölcük ilçesine bağlı Selimiye ve Eskiferhadiye Mahalleleri’ne yeni içme suyu ve atık su hattı çalışmalarına başladı.

3 BİN 700 METRE YENİ İÇME SUYU HATTI

Gölcük ilçesinde başlayan altyapı çalışmaları kapsamında kullanım ömrünü tamamlamış ve yeterli gelmeyen altyapı hatları yenileniyor. Çalışmalar kapsamında Selimiye ve Eskiferhadiye Mahallelerinde toplamda 3 bin 700 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı çalışmaları yapılıyor. 1 adet basınç kontrol vana (BKV) odası imalatının da gerçekleştirildiği bu çalışmaların 3 bin 500 metresinde 100 mm çapında pvc tipinde borular kullanırken hattın 200 metresinde ise 100 mm çapında düktilfont borular kullanılarak mahalleler yeni nesil sağlıklı altyapıya kavuşturulacak.

4 BİN 525 METRE UZUNLUĞUNDA ATIKSU HATTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği yatırımlar ile birlikte cazibe merkezlerine dönüşen kırsal alanlarda, atık suların çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden toplanarak arıtma tesislerine gönderilmesi için çalışmalar hızla sürdürülüyor. Selimiye ve Eskiferhadiye Mahalleleri’nde içme suyu çalışmaları ile birlikte atık su hattı çalışmaları da devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 300 mm çapında beton borular kullanılarak toplamda 4 bin 525 metre uzunluğunda yeni kanalizasyon hattı inşa edilecek. Yatırım programı kapsamında altyapı çalışmalarının devam ettiği bölgede tüm bu çalışmalara ek olarak 150 kişilik 1 adet foseptik inşa edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73