Bülent Sarı: İktidar deprem konusunda sınıfta kaldı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
17 Ağustos 2023 Perşembe 10:48
Bülent Sarı: İktidar deprem konusunda sınıfta kaldı

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, asrın en büyük depremlerinden olan Marmara Depreminin 24. Yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Sarı mesajında şu ifadelere yer verdi;

17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 24. yıl dönümünde, geçmişte yaşadığımız acıları bir kez daha anımsarken, maalesef Türkiye’nin son 20 yılında söz sahibi olan iktidarın yüreklerimizi kor gibi yakan kayıplarımızdan ders almadığını, binlerce canımızı yitirmemize sebep olan koşulları ortadan kaldırmadığı gibi aynı hataları tekrarladığına şahit olmaktayız.

RANTSAL BÖLÜŞÜM

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğinden yola çıkarak, “deprem değil bina öldürür” anlayışıyla hareket edilmesi, bu gerçeğe göre önlem alınması ve politika geliştirilmesi gerekliyken, “helalleşme” ve “barış” adı altında çıkartılan imar aflarıyla yeni facialara davetiye çıkartıldığı görülmektedir. Son olarak 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler, maalesef ki bu gerçeğin en açık göstergesidir.

20 yıldır iktidarda olan hükümetin, “yapı güçlendirme” ve “dönüşüm” çalışmalarında sınıfta kaldığı açıktır. Bilindiği üzere depreme dayanıklı olmayan binaların güçlendirilmesi, halkın güvenliği açısından en temel gerekliliklerden biridir. Ancak, büyük depremden 24 yıl sonra bile Kocaeli’nde ki riskli bölgelerdeki binaların can kayıplarını en aza indirecek şekilde güçlendirilmediği, kentsel dönüşüm yerine rantsal bölüşüm kaygılarının öne plana çıktığı, “imar barışı” adı altında yasalaştırılan aflarla çürük yapılara ruhsat verildiği bir gerçektir.

GEREKLİ ÖNLEMLERİN ALINMASI GEREKİYOR

Bu bakımdan olası bir depremde yaşanacak can kayıplarının sorumlusu bellidir. Olası bir depremde benzer acıların yaşanmaması adına yapılan yanlışlardan ivedi dönülerek gerekli etkili, somut ve sürekli önlemlerin alınması adına buradan bir kez daha sesleniyorum!

17 Ağustos Marmara Depreminin 24. yıl dönümünde, gelecekte yaşanabilecek felaketlere karşı daha hazırlıklı olmak ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak adına, hükümetin sorumluluklarını daha etkin bir şekilde yerine getirmesi gerekmektedir.

Bu vesileyle 17 Ağustos Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tüm yüreğimle Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Böylesi bir felaketin ne ülkemizde ne de dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ederek, saygılarımı sunuyorum”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73