CHP'li  Çiler'den Gebze’nin il olması için kanun teklifi 

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, TBMM Başkanlığına verdiği Kanun Teklifi vererek Gebze’nin İl yapılmasını istedi.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
28 Temmuz 2023 Cuma 13:42
CHP'li  Çiler'den Gebze’nin il olması için kanun teklifi 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, TBMM Başkanlığına Gebze’nin il olması için kanun teklifi önerisi verdi.

Çiler, teklifinin gerekçesinde, Gebze'nin nüfusunun 400 binin üzerinde olduğunu ve Türkiye'nin en büyük sanayi kentlerinden biri olduğunu belirterek, "Gebze'nin il olması, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan daha da gelişmesini sağlayacak ve yönetim yapımızın güçlenmesini sağlayacaktır" dedi.

NÜFUS 850 BİNE ULAŞTI

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, TBMM Başkanlığına verdiği Kanun Teklifi ile Gebze’nin İl yapılmasını istedi. Çiler, teklifinin gerekçesinde, Gebze'nin nüfusunun 400 binin üzerinde olduğunu ve Türkiye'nin en büyük sanayi kentlerinden biri olduğunu belirterek, "Gebze'nin il olması, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan daha da gelişmesini sağlayacak ve yönetim yapımızın güçlenmesini sağlayacaktır" dedi. Bunun yanı sıra Çiler, Gebze’nin nüfusunun Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçeleri ile birlikte 850 bine ulaştığını vurguladı.

GEBZE 65 İLDEN DAHA FAZLA İHRACAT YAPIYOR

CHP’li Çiler teklifinde, Gebze’nin Türkiye'nin en büyük 10 Organize Sanayi Bölgesine ve 10 limana ev sahipliği yaptığını ve Kocaeli ili GSYİH'sının %33,7'sini oluşturduğu belirtti. Ayrıca; Gebze'de, Gebze Teknik Üniversitesi, 100’ün üzerinde Ar-Ge merkezi olduğu, 4 adet teknoloji geliştirme bölgesi, 1 serbest bölgesi ile Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerinden biri olduğunu ifade etti. Bununla birlikte Çiler Gebze’nin 65 ilden daha fazla ihracat yaptığının altını çizdi.

GEBZE’NİN HAK ETTİĞİ DEĞERİ ARTIK ALMASI LAZIM

CHP’li Çiler TBMM’ye sunduğunu Kanun Teklifine ilişkin, “Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 il olacaksa yeni il yapılacak yerlerin başında Gebze geliyor. Nüfusu ile ekonomiye katkısı ile sanayisi ile Gebze bunu en çok hak eden bölgelerden biridir. Darıca, Çayırova ve Dilovası ile birlikte birçok büyükşehirden büyük bir nüfusa ulaşıyor. Gebze’nin hak ettiği değeri artık alması lazım” diye konuştu.

*Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 28.07.2023 13:45
Anahtar Kelimeler:
CHPKocaeliIlTBMM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73