Türkkan Esentepe Mahallesi'nde ki asayişi sordu

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
20 Nisan 2022 Çarşamba 18:35
Türkkan Esentepe Mahallesi'nde ki asayişi sordu

Kocaeli'nin Körfez İlçesi’ne bağlı Esentepe Mahallesi yaklaşık 15.000 nüfusa sahip. Mahallede Suriyeli 300 hane bulunması nedeni ile mahalle Küçük Suriye olarak da biliniyor.

Esentepe Mahallesi’nde asayiş konusunda sıkıntılar yaşandığı İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın yaptığı ziyaretlerde mahalleli tarafından dile getirilmiş, Türkkan da konuyu gündeme getireceğini ifade etmişti. Esentepe’de özellikle akşam saatlerinden sonra asayiş konusunda yaşanan sıkıntıya dikkat çeken Türkkan, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

Mahallede Suriyeliler ile ilgili olarak asayiş problemi yaşanıyor mu?

Bu konuda Emniyet Birimleri’ne intikal etmiş kaç ihbar ve şikayet var, bu olaylar ile ilgili uygulanan işlemler neler?

Önergesinde; özellikle akşam saatlerinden sonra mahalledeki okulların ve parkların sahipsiz bırakıldığını, mahallede yaşayan vatandaşlar için tehlikeli hale geldiğini ifade etti.

Türkkan, “Körfez Esentepe Mahallesi’nde oturanlar, mahallelerinde güvenlik tedbirlerinin artırılmasını ve huzurlu bir şekilde yaşamayı talep etmektedir.” diye yazdı.

mahallelinin huzur içinde yaşamasını sağlamak için güvenlik tedbirlerinin artırılması ve yeni tedbirler alınması düşünülmekte mi?

İşte Türkkan’ın soruları;

1-Kocaeli'nin Körfez İlçesi’ne bağlı Esentepe Mahallesi'nde asayiş nasıl sağlanmaktadır, bu mahallede asayiş konusunda neden sıkıntı yaşanmaktadır?

2-Körfez Esentepe Mahallesi’nde asayişi sağlamak amacı ile özellikle akşam saatlerinden sonra polis ve bekçiler tarafından gerekli denetim ve kontroller yapılmakta mıdır, bu konuda nasıl bir yol izlenmektedir?

3-Körfez Esentepe Mahallesi’nde okullar ve parkların güvenliği nasıl sağlanmaktadır, mahalleli bu konuda neden endişe duymaktadır?

4-Mahallede Suriyeliler ile ilgili olarak asayiş problemi yaşanmakta mıdır, bu konuda Emniyet Birimleri’ne intikal etmiş kaç ihbar ve şikayet vardır, bu olaylar ile ilgili uygulanan işlemler nelerdir?

5-Mahallede asayiş sıkıntısının önüne geçmek ve mahallelinin huzur içinde yaşamasını sağlamak için güvenlik tedbirlerinin artırılması ve yeni tedbirler alınması düşünülmekte midir, bu tedbirler neler olacaktır?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73