KOÜ öğrencilerine tarih yolculuğu

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
18 Ekim 2023 Çarşamba 13:07
KOÜ öğrencilerine tarih yolculuğu

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği kültür turlarına bu yılda ilimize ilk kez gelen üniversite öğrencilerine yönelik projesiyle devam ediyor.

Türkiye'nin farklı illerinden ilimize ilk defa okumak için gelen öğrenciler projenin temelini oluşturuyor. Okudukları kenti daha iyi tanımaları adına düzenlenen bu gezilerle geçmişe adeta şahitlik yapıyorlar. Bu kapsamda önceki gün Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik kafile, projenin ilk ayağını oluşturdu. Arş. Gör. Sarp Kumlu, Arş. Gör. Mert Demiral öncülüğünde tarih koridorunda geçen gençler deyim yerindeyse gizemli bir yolculuğu da kayda aldı.

GEZİ VE YÜRÜYÜŞLER SÜRECEK

İzmit’in hâkim tepesi Tarihi Orhan Camii’nden başlayan program, eşsiz körfez manzarasıyla buluşarak tarihi mekanlar, konaklar, müzeler ve eski yapılardan oluşan bir kültür turuyla devam etti. Öğrencilerin adeta hayran kaldığı bu yürüyüş sonrası İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bu tür etkinliklerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirtti. Projenin geniş bir yelpaze yayılarak Kocaeli genelinde tarihin yanı sıra doğal güzelliklerinde yer aldığı bir organizasyona dönüşeceğini duyurdu.

Son Güncelleme: 18.10.2023 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73