Gebze'yi il yapmayanlara en güzel cevap seçimde verilecek

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
28 Şubat 2024 Çarşamba 11:17
Gebze'yi il yapmayanlara en güzel cevap seçimde verilecek

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye'deki il ve ilçelerle ilgili kritik raporuna ilişkin açıklamalarda bulundu. TÜİK’in 25 ilçe il olmaya aday olarak gördüğü değerlendirmeye ilişkin TBMM Genel Kurulunda konuşan Çiler, “Türkiye İstatistik Kurumu Türkiye'deki il ve ilçelerle ilgili raporunu bugün açıkladı. Rapora göre 25 ilçe il olmaya aday olarak görülüyor. Enflasyon rakamlarıyla oynayarak vatandaşı yoksulluğa mahkûm eden TÜİK, Gebze'yi il olması beklenen ilçeler arasında göstermeyerek yine saçmaladı” dedi.

Gebze’nin il olmayı hak eden en büyük ilçe olduğunu dile getiren Çiler, “Eğer yeni iller olacaksa ilk il olması gereken yer Gebze'dir. Gebze'nin nüfusu 836 bin, 65 ilin toplamından fazla ihracat yapan bir yer. Nüfusu, Gebze merkezli 4 ilçeyle, 4'ü büyükşehir olmak üzere Türkiye'de 55 ilden daha fazladır; ekonomisi birçok büyükşehirden büyüktür. Gebze'yi il olmaya layık görmeyenlere en güzel cevabı Gebzeli hemşehrilerim seçimde verecektir” diye teki gösterdi.

Anahtar Kelimeler:
CHPKocaeliGebzeSEÇİMIl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73