Türkkan Kocaeli Şehir Hastanesi'nde hasta hakları ihlalini sordu

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
18 Haziran 2023 Pazar 16:38
Türkkan Kocaeli Şehir Hastanesi'nde hasta hakları ihlalini sordu

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Kocaeli Şehir Hastanesi'ndeki hasta hakları ihlalini TBMM gündemine taşıdı.

Türkkan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesi şöyle:

‘’Hastanelerde; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak hasta isimlerinin tamamı ekranlarda yansıtılmamasına rağmen, Kocaeli Şehir Hastanesi’nin Erişkin Acil Bölümü’nde hasta isimleri ve soyadları tüm açıklığıyla ekranlara yansıtılmaktadır. Bu durumun kanuna aykırı olduğunu belirten hastalar, diğer hastanelerde olduğu gibi isim ve soyadın ilk harflerinin kullanılması gerektiğini belirtmektedir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1-Hastanelerde; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak hasta isimlerinin tamamı ekranlarda yansıtılmamasına rağmen, Kocaeli Şehir Hastanesi’nin Erişkin Acil Bölümü’nde hasta isimleri ve soyadları neden tüm açıklığıyla ekranlara yansıtılmaktadır, bunun gerekçeleri nelerdir?

2-Hastanedeki bu durum, kanuna aykırı değil midir, bu konuda Bakanlık olarak görüşünüz nedir?

3-Durumun düzeltilmesi için herhangi bir adım atılacak mıdır, Kocaeli Şehir Hastanesi’nin Erişkin Acil Bölümü’nde, hangi tarihten itibaren diğer hastanelerde olduğu gibi kanuna uygun olarak hastaların isim ve soyadlarının ilk harfleri ekranlarda kullanılacaktır?’’

Son Güncelleme: 18.06.2023 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73