Acur: Vergilerdeki artış geri çekilsin

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
20 Temmuz 2023 Perşembe 12:00
Acur: Vergilerdeki artış geri çekilsin

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, yapılan zamların, ülkenin her kesimini zora soktuğunu belirterek vergilerdeki artışın geri çekilmesini istedi.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur konu ile ilgili açıklamasında, “Ortaçağ döneminin derebeyliklerinde bile bu kadar insafsızca vergi yükü halka bindirilmemiştir. Dolaylı vergi oranlarının yüzde yetmişleri aştığı, halkın ümüğünün sıkıldığı, sanki bilinçli bir şekilde açlık ve sefalete mahkum edilmeye doğru götürülen bir süreç içerisindeyiz. Millletimiz harap ve bitap düşmüştür. İşçisi, emeklisi, memuru toplumun her kesimi zorlu ekonomik şartlar altında ezilmektedir.

HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMADI?

Vatandaşlarımızın morali en alt sevide olup, artık yaşam savaşı vermek durumunda kalmıştır. Öyle ki bu psikolojik durum ülkenin her yanında insanımızı intahara kadar sürüklemekte, ekonomik sıkıntılara dayalı kavga hatta cinayete varan istemediğimiz hadiseler gerçekleşmektedir. İktidar mensupları 20 yılı aşkın süredir ülke yönetmini sanki başka bir hükümetten devralmış gibi milletimizin aklıyla dalga geçmektedirler. Geçen yıllar boyunca üreten Türkiye’nin öz kaynaklarını babalar gibi satanların, bugün tüketen toplum haline gelmemizdeki veballeri büyüktür. Buradan AK Parti hükümetine sesleniyoruz; yeter artık, yandaşlarınızı ve etrafınızı doyurmak için ülkenin her şeyini sattınız, şimdi sıra işçinin memurun emeklinin cebine mi geldi? Ayıptır, günahtır. 20 yıldır toplanan milyarlarca dolar deprem vergilerini babanızın malı gibi har vurup harman savururken hiç mi vicdanınız sızlamadı?

Buradan bir çağrımızda yerel yöneticileredir! Siyaset sadece kendi partinizin yaptığı her şeyin arkasında durmak değildir; siyaset toplumu zora sokan, yaralayan, inciten hadiselerde de kim olursa olsun tavır gösterebilmektir. İktidar partisinin ve iktidara destek çıkan tüm yönetici kadrolarında bu zorba deli dumrul düzenine ses çıkarmalarını bekliyoruz. Yoksa onlarda bu vebale ortak olmuş sayılacaklardır.

BU YAPILAN AÇIKÇA ZULÜMDÜR!

Madem ülkenin kurtuluşu zam ile olacaktı bakanı değiştirmeye ne gerek vardı, aynı şeyleri eskiside yapabilirdi, hiç değilse eskisinin gözleri parıldıyordu, inanmasak da gülümsemesiyle bizi güldürmesine alışmıştık. Tekrar tekrar söylüyoruz, hükümet yaptığı bu zamları geri çekmeli başka formüller aramalıdır. Kendi yandaşlarına verdiklerini halktan çıkarmak yerine kendi lüks yaşamlarından tasarruf etmeli, bu yükü aziz millete yıkmamalıdır. Bu yapılan açıkça zulümdür!

DOLAYISIYLA SON ÇAĞRIMIZ ŞUDUR!

Önümüzdeki hafta olağanüstü toplanacak TBMM’de, iktidar kanadındaki milletvekillerinin de bu konuda gereğini yapmalarını; bu defalık mazlum ve garibanın hakkını savunmak adına duruş göstermelerini bekliyoruz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73