Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndan özel etkinlik

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
21 Şubat 2024 Çarşamba 10:44
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndan  özel etkinlik

Koruma altında 160’ın üzerinde canlı ve 300’ün üzerinde bitki türü ile otuz yıldır faaliyet gösteren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, çocuklara özel atölyelerine devam ediyor. 24-25 Şubat tarihlerinde su aygırı gününe özel tasarım atölyesi düzenliyor.

Her hafta sonuna özel etkinlikler düzenleyen Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, her hafta özel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Su aygırı gününe özel doğa tasarım atölyesi düzenleyen FYZoo, çocukların yaratıcılığını ortaya çıkarırken diğer yandan da keyifli vakit geçirmelerini amaçlıyor.

Çocuk kulübü alanında düzenlenecek olan doğa & tasarım atölyesi kapsamında çocuklar, su aygırından üç boyutlu kumbara yapacaklar. Ayrıca 3-5 yaş ve 6-12 yaş gruplarına özel olarak hazırlanan eğitim modülleriyle de su aygırları hakkında bilgi edinecekler. Eğitim kapsamında; parkta bulunan cüce su aygırlarına dikkat çekilerek onların yaşam alanları ve beslenme şekilleri hakkında bilgiler verilecek.

Su aygırları özelinde düzenlenecek olan bu atölye sayesinde çocuklar hem nesli tükenme tehlikesi altında olan canlılar hakkında bilinçlenecek hem de düşünme becerilerini ve bedensel eylemlerini öğrenim sürecine katarak kendi eserlerini yaratma becerilerini keşfedecek.

Doğa ve canlı severlerin kaçırmaması gereken etkinlikler için FYZoo haftanın her günü saat 10.00-17.00 arası açık...

*Etkinlikler, hava koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73