İnternet üzerinden 500 bin TL’lik dolandırıcılık

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
24 Ekim 2023 Salı 11:39
İnternet üzerinden 500 bin TL’lik dolandırıcılık

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polis ekipleri internet üzerinden 500 bin TL’lik dolandırıcılık yaptığı belirlenen 6 kişiyi gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre, kurdukları çağrı merkezi üzerinden e-ticaret sitelerine otomobil parçaları ve benzeri ürünler için satılık ilanı koyarak 71 kişiden kaparo ve ürünü bedeli alarak dolandırıcılık yaptığı belirlenmesinin ardından Gebze ve Darıca’da 6 adrese polis tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda olayla ilgili olarak 6 kişi gözaltına alınırken, 2 kişin ise Kandıra ve Gemlik Cezaevlerinde olduğu tespit edildi.

Bu ve benzer yöntemlerle toplamda 71 şahsın yaklaşık 500.000 TL zarara uğratıldığı ortaya çıktı.

Polisin ikametlerde yaptığı aramalara, 1 adet zoraki mod 917 marka kuru sıkı tabanca ile birlikte 27 adet kuru sıkı fişeği ve 42 adet 9×19mm tabanca fişeği ele geçirildi.

Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73