İnternet üzerinden dolandırıcılık: 23 kişi gözaltına alındı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
15 Ekim 2022 Cumartesi 09:50
İnternet üzerinden dolandırıcılık: 23 kişi gözaltına alındı

Sahte internet sitesi üzerinden prefabrik ev yapımı satımı vaadiyle Kocaeli ve Sakarya'da  vatandaşları dolandırdığı tespit edilen 23 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli ve Sakarya Emniyet Müdürlüğünün siber suçların men ve takibine yönelik yapılan çalışmalarda sahte internet siteleri üzerinden prefabrik ev yapımı ve satımı vaadiyle vatandaşları dolandıran, şüpheli şahıslara yönelik 20 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

23 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 1 kişi hakkında 32 nitelikli dolandırıcılık, 1 kişi hakkında arama kaydı, 17 kişi hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan arama kaydı olduğu ortaya çıktı. 3 farklı şüpheli hakkında ise nitelikli dolandırıcılık suçundan arama kaydığı olduğu belirlendi.

Şahısların ev ve ofislerinde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet sahte kimlik, çok sayıda dijital materyal, pos cihazı, sözleşme, senet ve yaklaşık 100 bin TL nakit para ele geçirildi.

Son Güncelleme: 15.10.2022 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73