GTÜ'de Mezuniyet Töreni

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
10 Ağustos 2023 Perşembe 17:18
GTÜ'de Mezuniyet Töreni

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) 2022 – 2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni görkemli bir etkinlikle gerçekleştirildi. Yoğun bir çalışma sürecinin ardından emeklerinin karşılığı olan diplomalarına kavuşan lisans ve lisansüstü mezunları, Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversiteleri listesinde üst sıralarda yer alan GTÜ’den mezun olmanın heyecanını yaşadılar. 

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) 2022 – 2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi. Törene; Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, GTÜ Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Işıl Kurnaz, Prof. Dr. Hasari Çelebi ile Prof. Dr. Mahmut Durmuş, GTÜ Genel Sekreteri Nadir Yıldırım, HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Savaş Yanık, kurumların il – ilçe müdürleri, enstitü müdürleri, fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bu yıl yaşadığımız Kahramanmaraş Merkezli depremlerde hayatını kaybeden öğrencimiz Abdullah Karakaş bir kez daha anıldı.

Rektör Prof. Dr. Mantar'dan Mezuniyet Töreninde Öğrencilere Mesaj

Gebze Teknik Üniversitesi'nin değerli mezunlarına seslenen Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, üniversite mezuniyetinin önemine vurgu yaparak, öğrencileri tebrik etti. Mezuniyetin, uzun ve emek dolu bir sürecin sonucu olduğunu belirten Prof. Dr. Mantar, genç mezunlara yeni hayatlarının başlangıcında başarılar diledi.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız bu özel dönemde mezuniyetin önemine değinen Rektör Mantar, mezunların ülkenin geleceğini şekillendirecek sorumluluk üstlendiğini vurguladı. Milli ve manevi değerlere bağlı kalarak Türkiye'yi ileri taşıyacak yetkinliklere sahip olduklarını ifade etti.

Üniversitenin köklü ve saygın geçmişine vurgu yapan Rektör Mantar, mezunların iş dünyasında ve sosyal hayatta başarılı adımlar atacak profesyoneller olduğunu söyledi. Mezunların yoğun çaba ve özverileriyle bu noktaya geldiğini belirterek akademisyenlere teşekkür etti.

Rektör Mantar, Türkiye'nin Ar-Ge alanında nitelikli insan gücüne ihtiyacına dikkat çekti. Mezunları, Ar-Ge çalışmalarıyla ülkenin rekabet gücünü artırmaya ve sürdürülebilir çözümler üretmeye teşvik etti.

Yurt dışına, beyin göçü konusuna da değinen Rektör Mantar, mezunların ülkelerine katkı sağlama potansiyeline değindi. Ülkede yetişmiş bireylerin yurtdışında kalmasının istenmeyen bir durum olduğunu belirterek, genç mezunların Türkiye'nin kalkınmasına liderlik edeceğine inandığını dile getirdi.

Mezunların üniversite hayatının, derslerin ötesinde sosyal etkinliklerle de dolu olduğunu söyleyen Rektör Mantar, üniversite hayatı boyunca edindikleri bilgi ve deneyimlerle donanmış, araştırmacı ve öğrenmeye açık bireyler olarak geleceğin liderleri olacaklarını ve karşılaşacakları zorlukları fırsata dönüştürerek, sadece kendilerine değil, çevrelerine ve topluma da değer katacaklarını söyledi.

Son olarak, mezunları yetiştiren öğretim üyelerine, destek olan anne-baba ve sevdiklerine şükranlarını sunarak, Türkiye'nin geleceğini parlak ve umut dolu kılacağımıza olan inancını dile getirdi.

Mezuniyet Coşkusuna Ortak Oldular

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ile Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz öğrencilerin ve ailelerinin mezuniyet coşkusuna ortak oldukları tebrik konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Tüm mezunlar adına konuşma yapan Mühendislik Fakültesi birincisi Yeşim Yalçın, Mimarlık Fakültesi birincisi Sümeyye Yılmaz, İşletme Fakültesi birincisi Mahir safa Turuş, Gebze Teknik Üniversitesi mezunu olmanın mutluluğunu dile getirdiler ve hem hocaları hem de arkadaşlarıyla güzel anılarla dolu lisans öğrencilik hayatını geride bıraktıklarını ifade etiler. Kendilerini yetiştiren aileleri ile hocalarına teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Mezun Oldu

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi GTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde, Gebze Kaymakamlığı Özel Kalemi Yusuf Gül, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde lisansüstü eğitimini tamamlayarak mezun oldular. Çiftçi’ye Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mevlüt Karabulut cübbesini giydirdi.

Ayrıca dünyaca ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in kızı lisansüstü eğitimini tamamladı. Programa katılan Sönmez, kızının cübbesini giydirdi ve tebrik etti.

Mezuniyet Töreni, dereceye giren öğrencilere plaket takdimi ve tüm mezunlara mezuniyet belgelerinin verilmesiyle devam etti.

Mezun andının okunmasının ardından kep atılmasıyla tören sona erdi.

Mehmet Ali Özyiğit

Zinnur Büyükgöz

Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar

Son Güncelleme: 10.08.2023 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73