GTÜ mühendislik öğrencilerine İSU’dan seminer

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
20 Aralık 2023 Çarşamba 10:16
GTÜ mühendislik öğrencilerine İSU’dan seminer

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, su yönetimi uygulamaları ve altyapı yatırımlarında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi ve tecrübelerini Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileriyle paylaştı.

SU VE ÇEVRE ORTAK PAYDA

İSU Genel Müdürlüğü uzman yönetici ve personeli tarafından, küresel iklim değişikliği ve su yönetimiyle ilgili kurumun yapmış olduğu altyapı ve yönetim sistemleri çalışmaları hakkında Gebze Teknik Üniversitesi mühendislik öğrencilerine bilgiler verildi. İçme suyu yönetimi, havza modelleme, coğrafi bilgi sistemleri, atık su yönetimi, atık su transferi, geri kazanım suyu konu başlıklarında seminerlerin verildiği programa öğretim üyeleri de ilgi gösterdi.

MODEL UYGULAMALAR İLGİ GÖRDÜ

Eğitimler kapsamında; Geri Kazanım Suyu Uygulaması, Su Kaynaklarının Korunması, Yönetimi ve Modellenmesi, Kocaeli Atık su Transferi İzleme Sistemi (KATİS) ve Vidanjör Takip Uygulamaları, Atık su SCADA Sistemi, İçme suyu Kanal Altyapı Bilgi Sistemi(İKABİS) Uygulaması, Su Kayıplarının Azaltılması, Hidrolik Modelleme, Su İşletim Sistemi (SUİS) Uygulaması gibi örnek projeler tanıtılarak işleyiş ve uygulamaları anlatıldı.

BİLGİ PAYLAŞIMI ÇOK KIYMETLİ

GTÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihal Bektaş seminerler ile su yönetiminde kullanılan ileri teknolojiler, arıtım yöntemleri ve su yönetimindeki uygulamaların öğrenciler ve üniversite için son derece verimli bulduğunu belirterek bilgi paylaşımı ve işbirliğini geliştirmenin önemine dikkat çekti. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihal Bektaş, devam eden süreçte teknik gezilerle uygulama ve faaliyetleri yerinde incelemeyi planladıklarını belirtti.

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Sunum gerçekleştiren İSU yöneticilerine program sonunda Çevre Mühendisliği Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihal Bektaş tarafından teşekkür belgesi takdim edilerek gerçekleştirilen sunum için İSU yetkililerine teşekkür edildi.

İSU Genel Müdürlüğü daha önce de Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencilerine seminer vermişti.

Anahtar Kelimeler:
GTÜİSUGebzeSu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73