Emekli maaşına yüzde 45 beklentisi...

En düşük emekli maaşında ne zaman zam yapılacağı konusunda ekonomi uzmanlar net tarih verdi. Uzmanlara göre ara zam ya da büyük bir zam geliyor.

11 Ağustos 2023 Cuma 08:25
Emekli maaşına yüzde 45 beklentisi...

ANKARA (İGFA) – En düşük emekli maaşında ne zaman zam yapılacağı milyonlarca emeklinin merakla beklediği bir konu. Merkez Bankası’nın yılın ikinci altı aylık enflasyon tahminini revize etmesiyle birlikte gözler en düşük emekli maaşında düzenlemeye çevrildi.

Ekonomi uzmanları, “Merkez Bankası yılın ikinci altı için enflasyon tahminleri 31.92 oranına çekti. İlk 6 aya göre emeklilere yüzde zam yapılmıştı. Enflasyon rakamların altında kalan emekli maaşlarına düzenleme de yıl sonu değil eylül ayına çekilebilinir. Ya da Eylül ayında emeklilere ara zam, ocak ayında büyük bir zam beklentisi içerisindeyiz. Böylelikle emeklilere yüzde 45 oranında zam yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 11.08.2023 09:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73