DİSK Gebze’de "Geçinemiyoruz, Artık Yeter" dedi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) , Gebze’de "Geçinemiyoruz, Artık Yeter" başlıklı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
26 Kasım 2021 Cuma 20:29
DİSK Gebze’de "Geçinemiyoruz, Artık Yeter" dedi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) , Gebze’de "Geçinemiyoruz, Artık Yeter" başlıklı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gebze Kent Meydanında gerçekleşen basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve Genel Başkan Yardımcısı Ziya Ünal, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, BMİS Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çifçi, Lastik-İş Gebze Şube Başkanı Özay Bektaş, BMİS Gebze 2 No’lu Şube yöneticileri, Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, EYT Gebze Derneği yönetici ve üyeleri ile işçiler katıldı.

HER TÜRLÜ DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı konuşmada, “Demokrasi işçinin ekmeğidir, demokrasinin olmadığı yerde emeğin hakları olmaz, emeğinin haklarının olmadığı yerde de demokrasi olmaz. O nedenle biz bugün burada ücretimiz konuşuyorsak, asgari ücretimizi konuşuyorsak, aslında demokrasiyi konuşuyoruz. Gelirde adalet, vergide adaleti konuşuyorsak aslında demokrasiyi kunuşuyoruz, ülkemizin aydınlık geleceğini konuşuyoruz. Çoluğumuzun çocuğumuzun ekmeğini onların emeğini konuşuyoruz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz, yoksulluğa ve emeğimizin ucuzlatılmasına asla teslim olmayacağız. Bize kara kışı yaşatmaya çalışanlara karşı ülkemizin baharını hep birlikte işte bu mücadelemizle omuz omuza büyüttüğümüz mücadelemizle getireceğiz. Üretimden gelen gücümüzü kullanmak dahil olmak üzere demokratik her türlü yöntemle sendikalarla örgütlülüğümüzü bu mücadeleyi hep birlikte büyüteceğiz.

HERGÜN YOKSULLAŞIYORUZ

Milyonlarca işçi adına, emekçi adına, emekli adına, emekli bile olamayan EYT’liler adına, geçinemeyenler adına, tenceresini kaynatamayan kadınlar adına, iş bulamayanlar adına, işsizlikle boğuşan geleceği yok edilen gençlerimiz adına haykırıyoruz. Ekonomik krizin ve pandeminin bütün yükünü biz taşıyoruz. Her gece uykuya dalarken uyuyabilirsek eğer yarın bu faturaları nasıl ödeyeceğiz diye uykuya dalıyor yeni zamlarla paramızın pul olduğunu görerek uyanıyoruz. Hergün yoksullaşıyoruz."dedi.

İşçiler, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Direne direne kazanacağız”, “Hükümet istifa”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” şeklinde sloganlar attılar.

*Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 26.11.2021 20:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73