Farplas işçileri mücadeleyi sürdürüyor

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
26 Mart 2022 Cumartesi 18:33
Farplas işçileri mücadeleyi sürdürüyor

53 gündür sendikal, anayasal hakları ve işten atılmalara karşı mücadele eden Farplas işçileri bugün Gebze Kent Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamaya, DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, genel merkez yöneticileri, Birleşik Metal-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın, sendika yöneticileri, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Eğitim-Sen Gebze yönetici ve üyeleri ile siyasi partiler, STK ve EYT’liler de destek verdi.

ONURSUZLUKLARIYLA YAŞAMAYA MAHKUM OLACAKLAR

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu burada yaptığı konuşmada, Farplas işçilerinin bugünkü mücadelesini çocuklarına anlatacaklarını belirterek, “işyerinde işverene koltuk değnekliği yapanlar geçmiş alışkanlıklarını bir türlü bırakmayanlar onlar onursuzluklarıyla yaşamaya mahkum olacaklardır.”dedi.

Adnan Serdaroğlu özetle şunları söyledi:

“Çocuklarımızda aynı şeyleri yaşamasın diye mücadele ediyoruz. Farplas işçisi bugünkü mücadeleyi yıllarca çocuklarına da anlatacak o onuru omuzlarında taşıyacaktır. Ama gidip işyerinde işverene koltuk değnekliği yapanlar geçmiş alışkanlıklarını bir türlü bırakmayanlar onlar onursuzluklarıyla yaşamaya mahkum olacaklardır.

Evet işverene sıkıştırdıkça nefes alacak ortamlar açıyorlar. Tarihsel misyonu bu ne yazık ki arkadaşlar. Ne yapıyor, işverenin tüm hukuksuzlukların bir çırpıda kaldırarak kendisine işçilerin yönlendirilmesini sağlıyorlar.”dedi.

SLOGAN ATILDI, HALAY ÇEKİLDİ

Basın açıklaması sırasında işçiler ve katılımcılar sık, sık, “ “Kahrolsun sarı sendikacılık”, “İşçiyiz sarı sendikayı göndereceğiz” “Farplas işçisi direnişin simgesi”, “Her yer Farplas her yer direniş”, “İnadına sendika inadına DİSK”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” şeklinde slogan attılar.

Kent meydanında Farplas işçileri müzik eşliğinde halay çekti, basın açıklamasız olaysız bir şekilde sona erdi.

*Haber: Cengiz Akgün

Adnan Serdaroğlu  konuşma yaptı

Sendika yöneticileri ve işçiler kent meydanına yürüdü. 

İşçiler müzik eşliğinde halay çekti

Son Güncelleme: 26.03.2022 20:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73