Ulaşım Park A.Ş’de anlaşma imzalandı

Kocaeli Büyükşehir Ulaşım Park A.Ş’de çalışan 905 işçiyi ilgilendiren sözleşme kapsamında ücretlere 1.300 ila 1.500 lira arasında zam yapıldı.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
28 Mayıs 2021 Cuma 13:20
Ulaşım Park A.Ş’de anlaşma imzalandı

 Kocaeli Büyükşehir Ulaşım Park A.Ş’de çalışan 905 işçiyi ilgilendiren sözleşme kapsamında ücretlere 1.300 ila 1.500 lira arasında zam yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Ulaşım Park A.Ş’de Demiryol-İş Sendikası ile ocak ayında başlayan ve grev sürecinde masada bitirilen toplu iş sözleşmesinin imzaları bugün atıldı. İmza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Ulaşım Park A.Ş Genel Müdürü Murat Sağlam, Yerel-Sen Genel Sekreteri Ali Danış, Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Yaman, Genel Sekreter Hüseyin Kaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Türk-İş İl Temsilcisi Yakup Yıldız ve sendika yöneticileri katıldı.

BÜRO ÇALIŞANLARI KAPSAM İÇİNE ALINDI

Toplam 905 işçinin çalıştığı şirkette sözleşme ile, kapsam dışı olan yaklaşık 100 büro çalışanı kapsam içine alınarak sendikalı oldular ve sözleşmeden yararlandılar. Yapılan sözleşme ile işçilere günlük 10 lira risk tazminatı verilirken, işçilerin yıllık izinleri de 2’şer gün artırıldı. Daha önce yapılan sözleşmede yer almayan anne ve baba ölümü halinde ölüm ücreti de sözleşmeye dahil edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yaptığı konuşmada, ‘’Biz hem saatlik ücret konusunda hem sosyal haklarda, Belde AŞ sözleşmesinde olduğu gibi gerçekten çok iyi bir sözleşme yaptık. Ama iyinin de iyisi her zaman var. Bugün yaptığımız sözleşmede neler var? Önce şunu yaptık. Altta yevmiyesi düşük olan kardeşlerimiz ile daha yüksek ücret alan kardeşlerimiz arasındaki farkı azaltmak için seyyanen zam yaptık.

EN DÜŞÜK YEVMİYE 160 TL

Günlük 39,11 lira, aylık 1173 TL’ye tekabül edece şekilde seyyanen zam yapıldı ve düzeltme daha sonra tekrar yapıldı. En düşük yevmiye böylece 160 TL oldu. Belde AŞ’den 3 TL daha yüksek oldu. Yılda 30 günlük ikramiye nisan ve eylül ayında verilecek şekilde düzenlendi. Yüzde 32 yapıldı. Yakacak yardımında yüzde 110 zam yapıldı. Bu sözleşmede Ramazan Bayramında 1.500 TL, Kurban Bayramında da 2.000 TL olmak üzere toplam 3.500 TL’lik ikramiye bu sözleşmede ilk kez koyuldu. İşte biz böyle büyük bir aileyiz. Hep birlikte bu ülkeyi çok daha büyük yerlere getireceğiz” dedi.

GECE ZAMMI 

Bu sırada Ulaşım Park personeli Başkan Büyükakın’dan müjde istedi ve “Büyük Başkan” tezahüratları yaptı. Büyükakın bunun üzerine, “Ne istiyorsunuz? Gece zammı mı? İkramiye verdik ya? Bak temsilcileriniz gece zammı diyor. Gece zammı tamamsa gece zammını da verelim. Oldu mu? Müjde tamam mı? Gönlünüz razı mı? Biz de sizlerle gurur duyuyoruz. Evli, iki çocuklu ve kıdemi üç yıl olanı net ücreti, 3 bin 675 liradan 5 bin 265 liraya çıkmış oluyor. Gönlümüzden geçen çok daha fazla. Farklar da 15 gün içinde ödenecek diyor genel müdürünüz. 15 günde farklar ödenecek inşallah. At binenin kılıç kuşananın. Biz bu işi biliyoruz kimse kusura bakmasın. Biz bu işi biliyoruz. Herkese de öğretiriz. Elde ettiğiniz haklar ananızın ak sütü gibi helal olsun” dedi. Başkan Büyükakın’ın gece zammı müjdesini verdiği konuşmasının ardından sözleşme imzalandı ve anı fotoğrafı çektirildi.

Son Güncelleme: 28.05.2021 13:53
Anahtar Kelimeler:
FidanHindistan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73