Gelecek nesillere ağacı ve ormanı bırakmalıyız

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
26 Mart 2022 Cumartesi 13:35
Gelecek nesillere  ağacı ve ormanı bırakmalıyız

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında İlçemiz Orman İşletme Müdürlüğü tarafından organize edilen fidan dağıtım programına katıldı.
Gebze Çoban Mustafa Paşa Cami’de Cuma namazı çıkışında yapılan fidan dağıtım etkinliğinde 5 bin adet ceviz, mavi servi, kızılçam fidanı vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.
Fidan dağıtım etkinliğinde Kaymakam Mustafa Güler’in yanı sıra Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Orman İşletme Müdürü Kenan Şahin, Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Cuma namazı çıkışında cami cemaati ve meydanda bulunan vatandaşlarla sohbet ederek fidan dağıtımında bulunan Kaymakam Güler “Kamu kurum ve kuruluşlarımızın kıymetli yöneticileri, orman teşkilatımızın değerli mensupları, muhterem cemaat; hepinize hayırlı günler diliyor, cumanızı tebrik ediyorum. 
Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Bu cennet vatan içerisinde huzurla, mutlulukla, kardeş olarak yaşamayı nasip etsin. Ülkemiz zengin, bereketli topraklara sahip ve bu ülkenin her karış toprağında şehitlerimizin kanları bulunmaktadır. Bu ağaçların toprakla buluşması ülkemizin daha yeşil olması memleketin kurduna, kuşuna, börtüsüne böceğine, havasına, suyuna, toprağına katkısı olan anlamlı bir görevdir. Bizler, “Ağaç dikip gölgesinde halkı dinlendirmek gibi insanın kıyamet gününde hesabına yarar bir erdem yoktur.” diyen Hz. Peygamber’imizin sözüyle şekillenen bir medeniyetin mensubuyuz. Ayeti kerimede  “Çürümüşlerken kemikleri kim diriltecek?" “De ki: "Onları ilk defa var eden diriltecektir. O, her yaratılmışı hakkıyla bilendir.” Buyrulduğu gibi kış mevsiminin sona erip baharın gelmesiyle doğada bulunan bütün canlılar için bahar mevsimi bir diriliş olacaktır.
Bu cennet vatan hepimizindir. Ona sahip çıkmak, gelecek nesillere daha zengin bir miras bırakmak en ulvi görevimizdir. Bu bilinçle hareket ederek, gelecek nesillere en değerli ve en paha biçilmez bir miras olarak, uygarlığın en temel göstergesi olan ağacı ve ormanı bırakmalıyız. 
Orman Haftası nedeniyle düzenlenen bu anlamlı programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ağaca, ormana, yeşile ve tabiata olan sevgimizi ve duyarlılığımızı artırmasına vesile olması temennisiyle Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasını kutluyor, ormanlarımızın korunması için çalışırken hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, yeşil bir dünya temennisiyle saygılarımı sunuyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
GebzeFidanOrman
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73