Gebze’nin il olması şu aralar bir kez daha gündemde ve tartışmalar devam ediyor.

İktidar partisi dışında herkes Gebze’nin Büyükşehirli il olması gerektiğini söylüyor, savunuyor.

Bir tek onlardan ses yok.

Tabi il konusuyla ilgili geçmiş dönemin AK Parti Kocaeli milletvekili Eyüp Ayar’ın meclis kürsüsünden Gebze ile ilgili yaptığı konuşmada ortaya attığı bir iddia oldukça ilginçti.

Gazeteci olarak geçmişteki bu enteresan konuyu yazmak gereği duydum.

10 Haziran 2003 yılında CHP’nin Kocaeli milletvekili Salih Gün tarafından 6 ilçe ve bir il kurulması için TBMM’de önerge vermişti.

Rahmetli Salih Gün Gebze’nin neden il olması gerektiği üzerine detaylı, istatistik verilerle bir konuşma yapmıştı.

Ardından ise AK Parti Kocaeli milletvekili Eyüp Ayar’da söz alarak şunları söylemişti:

Gebze'nin il olma öyküsünü size kısaca anlatayım. 1991 yılında genel seçimler var; Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Sayın Süleyman Demirel Gebze'ye geldi -ben de, o zaman Doğru Yol Partisi ilçe başkanıyım Gebze meydanında, seçimlerden sonra, on gün içerisinde Gebze'yi il yapacağını söyledi. Seçimlerden sonra CHP o zaman SHP idi- SHP-DYP Koalisyon Hükümeti kuruldu; liderler değişti. Bilhassa, CHP'de, o zaman, Sayın İnönü'nün yerine Hikmet Çetin geldi, gitti, Murat Karayalçın geldi ve en nihayet, Deniz Baykal geldi ve ondan sonra da, bir erken seçim yine gündeme geldi. Tabiî, Gebze il yapılmadı. 1995 seçimleri için Ankara'ya geldiğimizde, o zaman, bana, İçişleri Bakanı Sayın Nahit Menteşe "bak, biz 10 ilçeyi il yapacaktık, bunların arasında Gebze de vardı; ama, Sayın Deniz Baykal, il olmaya ve Türkiye'deki bu üç büyük şehrin dışındaki seçim bölgelerinde de karşı çıktı, onun için yapamadık" .

Tabi bu konuşmaya CHP’nin o dönem ki vekilleri tepki göstermiş ve Gebze’nin il olması için kanun teklifi hazırladıklarını dile getirmişlerdi.

Aynı gün ki oturumda söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Çelik ise Gebze’nin il olmasına genel başkan R. Tayyip Erdoğan’ın istemediğini belirterek:

“Meydanlarda ve Gebze meydanında, Genel Başkanımız, Gebze'yi il yapmayacağımızı ifade etti. Ne zaman; seçimlerden önce. Bugün de Parlamentodayız, objektif kriterler ortaya konulmadığı sürece, Türkiye'de, politik amaçlı, beldelerin ilçe, ilçelerin il yapılması anlayışına seçimlerden önce karşıydık, bugün de karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Ama, bununla ilgili objektif kriterler tabiî ki konulacak. Bir politika malzemesi değil, ama, Türkiye için ihtiyaç ise, ilçeler il yapılır zamanı gelince, vakti gelince; kaldı ki, Gebze, bu objektif kriterlere en çok uygun olan, yani, altyapısı il olmaya çok müsait olan ilçelerimizin başındadır. Ama, bununla ilgili değerlendirmenin önümüzdeki yıllarda olmasının çok daha doğru olacağını ifade ediyorum.”

CHP Milletvekili Salih Gün’ün Gebze’nin il yapılmasına dönük bu önergesi AK Partili vekillerin oylarıyla reddedilmişti.

AK PARTİ İL KONUSUNDA FİKRİNİ AÇIKLAMALI

Gebze’nin il olmasına dönük olarak gösterilen her çaba, atılan her adımın nihai sonuca ulaşması için iktidar partisinin kentimizdeki vekil, başkan ve yöneticilerinin taşın altına eline koyması gerekiyor.

Aksi taktirde ne yaparsanız yapın hiçbir sonuç elde etmek mümkün değil.

Çünkü iktidarda onlar var!

Geçtiğimiz günlerdeki yazımda ifade etmiştim, AK Parti Kocaeli milletvekili Cemil Yaman başta olmak üzere, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün de bu konuda söyleyecek bir sözü olmalı.

Gebze’nin neden il olması veya olmaması gerektiği üzerine tek bir kelam etmeliler.

Sosyal medyada, Twitter da Gebze TT oluyorsa, gündemde yer buluyorsa buna karşı sütliman kalmaları veya hiçbir şey yokmuş gibi davranmalarının gerekçesini de açıklamalılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73