532 okul ilaçlandı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
05 Şubat 2024 Pazartesi 11:47
532 okul ilaçlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vektör mücadelesi hizmetleri kapsamında her eğitim-öğretim döneminde olduğu gibi 2023–2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili sürecinde ilimizdeki tüm okullarda haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlama yaptı.

İlimizde bulunan 532 okulda çocuklarımızın sağlığının dikkate alındığı çalışmalarda veteriner hizmetleri ekipleri özellikle çocukların ortak kullanım alanları olan sınıflar, tuvaletler, mutfak, merdiven tırabzanlar, okulun bodrum katlarına kadar tüm köşeleri ilaçladı.

HAŞERE VE KEMİRGENLERE KARŞI UYGULAMA

Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tüm yıl boyunca sivrisinek ve karasinek gibi zararlı haşerelerle mücadele yürütülmeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında okullarda uygulanan ilaçlama ile kemirgenlerden ve haşerelerden bulaşan hastalıklarla mücadelede edildi. Böylelikle halk sağlığını tehdit eden ve hastalıkların yayılmasına yol açan haşere ve kemirgenlere yönelik ilimizin tamamında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ilk ve ortaöğretim seviyesindeki 532 okulda ilaçlama çalışmaları yapıldı.

ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI DİKKATE ALINDI

Büyükşehir Belediyesi vektörle mücadele ekiplerinin il genelinde yaptığı uygulamada özellikle okul lavaboları, ardiye, kazan dairesi, bodrum gibi zararlı canlıların üreme odaklarını oluşturan hedef alanlarda ilaçlama gerçekleştirildi. Sağlıklı ortamda çocuklarımız için daha etkili bir eğitim-öğretim atmosferi oluşturmaya çalışıldı. Ekipler tarafından yapılan uygulamalar Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış, tür seçiciliği olan ve doğanın dengesini bozmayacak ürünler kullanılarak çocuklarımızın sağlığı konusunda son derece hassas yaklaşıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73