Büyükakın: Yürek yüreğe Hatay’ı ayağa kaldıracağız

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
11 Ağustos 2023 Cuma 13:01
Büyükakın: Yürek yüreğe Hatay’ı ayağa kaldıracağız

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu işbirliğinde hayata geçirilen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Kocaeli Kadınları Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da katıldığı açılış programında Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Kocaeli Milletvekilleri Nail Çiler ve Harun Yıldızlı, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Körfez Belediye Başkanı Şener Sögüt, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, KOTO Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu Başkanı Sevim Pekyörür ve yönetimi, iş insanları ve bağışçılar hazır bulundu. Açılışta konuşan Başkan Büyükakın, ‘’Depremin ilk anında sizi en iyi biz anlarız diye yola çıkmıştık. O gün koşarak geldik ve hala buradayız. Hep birlikte yürek yüreğe Hatay’ı ayağa kaldıracağız” dedi.

“HATAYLI HEMŞERİLERİMİZE HİZMET EDECEK”

Başkan Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın’ın da katıldığı programda konuşan Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu Başkanı Sevim Pekyörür, “Tahir Başkanımıza bize verdiği destek için çok teşekkür ediyoruz. Deprem bölgesi için kermes düzenlemek istediğimizde bizi başka bir boyutta çalışma yapmamıza olanak sağladı. Bugün de bu güzel eser Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle ortaya çıktı. Tahir Başkanımıza ve buraya gelen gelemeyen tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Onur Koyuncu da, “Tahir Başkanımızın Hatay için ne kadar özveriyle çalıştığını biliyoruz. Kendisi o dönemde buradaydı bizle birlikte Hataylılara büyük hizmetlerde bulundu. O dönem kendisiyle konuşmalarımızda böyle bir projenin gerekli olduğunu ve bunun da üniversitemizle yapılması gerektiğini söylemişti. İşte bugün açılan bu tesis Hataylı hemşerilerimize hizmet edecek. Tüm bağışçılara ve bir kez daha Tahir Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

“KADINLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren ise “Başta kıymetli kadınlar olmak üzere merkezin yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı ifade ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın liderliğinde gerçekleşen bu eser çok önemli hizmetlere vesile olacak” dedi. Programa katılan Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, “6 Şubat’tan beri Kocaeli olarak hep buradaydık, hala da buradayız. Her yerde Kocaeli’nin ayak izi var. Biz belediye başkanlarımızla, siyasi temsilcilerimizle, iş insanlarımızla ve tüm Kocaeli olarak Hatay’ın yanında olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Bey’in Hatay’da büyük emeği var. Bugün bu organizasyonun mimarlarından kadınlarımıza da ayrıca çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BÜYÜKAKIN: KİMLİKLERİNİ BIRAKARAK GELDİLER

“Hatay’ın hep yanında olduk, bundan sonra olmaya devam edeceğiz. Depremin ilk anında sizi en iyi biz anlarız diye yola çıkmıştık. O gün koşarak geldik ve hala buradayız” vurgusuyla bir konuşma gerçekleştiren Başkan Büyükakın, ‘’Sevim Hanım, bir yardım kermesi düzenlemek istediklerinde bende daha kapsamlı bir kampanya yapmalarını önermiştim. İş insanlarımızın da katıldığı büyük bir yardım kampanyası ile kentin tüm dinamiklerinin olduğu bu projede kentin siyasi yelpazesinin tüm renkleri dahil oldu. AK Parti İl Başkanımız aynı zamanda sağlık alanında olan kıymetli Şahin Bey, zaman il başkanı olan değerli vekilimiz Harun Bey, yine Gebze Ticaret Odası Başkanı olan değerli vekilimiz Nail Bey, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bülent bey, iş insanları, bağışçılar o gün oradaydılar. O gün herkes parti kimliklerini bırakarak geldiler ve bugünkü eser ortaya çıktı” açıklamasını yaptı.

“HATAY’I UNUTMAYACAĞIZ DEMİŞTİK”

Başkan Büyükakın konuşmasını, “Kıymetli rektörüm ve başhekimim, hangi koşullarda görev yaptığınızı çok iyi biliyoruz. Yapılacak çok iş var ama yapılması gerekenlerin de olduğunu biliyoruz. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsi meselemdir dediği bir ilimiz Hatay. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere her bir Türk evladının şahsi meselesidir Hatay. Hatay’ı unutmayacağız demiştik o günlerde. Unutmadığımızı onca zaman geçmesine rağmen bir kez daha gösterdik. Sevgili Hataylılar, Kocaelililer tek yürek sizin yanınızdadır. Bu tesis Hatay’ın bir an önce toparlanması için inşallah önemli bir katkı sunacaktır. Hep birlikte yürek yüreğe Hatay’ı ayağa kaldıracağız. Son ana kadar tüm gönlümüzle ve tüm imkanlarımızla yanınızdayız. Bu vesileyle bir kez daha 6-7 Şubat depremlerinde hayatlarına kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavi süreci devam kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum” diyerek tamamladı.

MASATLI: “MEDENİYETLER ŞEHRİ HATAY AYAĞA KALKACAKTIR”

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Bu coğrafyanın yaşadığı en büyük bir felaketi yaşadık. Bu medeniyetler şehri Hatay, ayağa kalkacaktır. Bu felakette hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, bugünde ziyaret ettiğimiz tüm yararlılarımıza acil şifalar diliyorum. Biz biliyoruz ki Hatay ve diğer illerimizde olmak üzere tüm Türkiye’nin meselesidir. Bu bölgede göreve başladığımızda okul ve sıra arkadaşım olan Tahir Başkanımızı görünce çok sevinmiştim. Bana o zaman verilen görevlerden çöp, su, kanalizasyon ve ilaçlama gibi konular vardı. Kocaeli’den gelen ilçe belediye başkanlarımızla Ali Bey olsun Zinnur bey olsun, çok büyük emekleri oldu. Belediyecilik hizmetleri açısından Tahir Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Hep birlikte sizlerle beraber insanımızın sorunlarına çare olmaya çalıştık, bir araya geldik. Bu rehabilitasyon merkezi çok önemli bir eksikliği giderecek. Bu merkezin yapılmasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Beye, eşi Figen Hanıma, Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformunun tüm üyelerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73