Kocaeli AB Bilgi Merkezi, AB – Türkiye Gençlik Forumu’na katıldı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
29 Mart 2024 Cuma 15:58
Kocaeli AB Bilgi Merkezi, AB – Türkiye Gençlik Forumu’na katıldı

Kocaeli AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından, 19 farklı ilden iletişim fakültelerinde öğrenim görmekte olan öğrencilerin katılımlarıyla Antalya’da düzenlenen ‘Dijital Çağda Eleştirel Düşünce ve Dezenformasyon’ odağında AB – Türkiye Gençlik Forumu’na katıldı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) bünyesinde faaliyetlerini yürüten Kocaeli AB Bilgi Merkezi koordinasyonunda, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrenim görmekte olan yedi öğrenciyle Kocaeli'yi temsilen gençlik forumunda üç gün boyunca yer alındı, fikirlerle katkıda bulunuldu. Forumun açılış konuşmasını AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı Elçi Müsteşar Stefano Fantaroni gerçekleştirdi, dezenformasyonla mücadelede eleştirel düşünmenin önemini vurguladı. Yazar ve Akademisyen Yalın Alpay tarafından Yapay zeka, dezenformasyon ve dijital çağda iletişim gibi konularda Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlayan gençlere bilgi ve deneyim aktarımında bulundu. AB Türkiye Delegasyonu Stratejik İletişim Sorumlusu Lale Dündar, Dezenformasyon üzerine bir oturum gerçekleştirdi. FIMI yayılmasının amaçlarının anlaşılması, sahte haberlerin sosyal ve siyasi sonuçları, sahte haberlerin zararlı etkilerini azaltmaya yönelik stratejiler konuları ele alındı. Ardından Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Gazetecilerin ve içerik üreticilerinin, toplumun bilgilendiricileri ve kamuoyu yönlendiricileri olarak etik sorumlulukları üzerine bilgi paylaşımında bulundu.

DEZENFORMASYON SİMÜLASYON ÇALIŞMASI YAPILDI

AB-TR Gençlik Forumu'nun son gününde ise, Serdar Bilecen moderatörlüğünde, Özlem Gürses, Beyhan Budak ve Doç. Dr. Tirşe Erbaysal Filibeli’nin katılımıyla ‘Bilgi Karmaşasında Netlik Arayışı - Eleştirel Düşünme’ Paneli gerçekleşti. Forumun finalinde ise Dezenformasyon Simülasyon çalışması yapıldı. Öğrenciler iki gün boyunca katıldıkları oturumlardan da edindikleri izlenimleriyle, kurgu bir dezenformasyon senaryosunda kendilerine verilen roller çerçevesinde bu kriz durumunu nasıl çözeceklerini tartıştılar.

Anahtar Kelimeler:
KocaeliABTürkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73