Aydın: Sivas katliamını unutmadık, unutturmamalıyız

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
02 Temmuz 2022 Cumartesi 11:05
Aydın: Sivas katliamını unutmadık, unutturmamalıyız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Önceki Dönem İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Aydın, 2 Temmuz Madımak katliamında hayatını kaybedenleri andı.

Aydın, “2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilmiş olan "Pir Sultan Abdal Şenlikleri" sırasında Madımak Oteli’nin karanlık güçler tarafından yakılması ve çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesi ile sonuçlanan Sivas katliamını unutmadık, unutturmamalıyız. Halkların demokratik birlikteliğini hedef alan ve toplumu tek dil, tek din, tek millet diye ötekileştiren bu linç kültürünün bu topraklarda felaketten başka hiç bir getirmediğini geçmişte gördüğümüz gibi günümüzde de bunu yaşamaktayız. Tarihe kara bir leke olarak düşen bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için her kesin barışa ve huzura olan sağ duyuya destek vermesini temenni ediyoruz. Madımakta yaşamını yitiren 33 yazar, ozan ve düşünürümüzün yakınlarına Allah’tan rahmet diliyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Sivas2 TemmuzMadımak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73