CHP'den ulaşım zammına tepki

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
03 Ağustos 2023 Perşembe 09:29
CHP'den ulaşım zammına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanvekili Baran Aydın bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından açıklanan yeni zamlı ulaşım tarifeleri sebebi ile bir açıklama yayınladı. Başkanvekili Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu sabah gerçekleştirilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısında Kocaeli yeni zamlarla güne başladı. İktidarın yanlış ekonomi politikalarının faturasını ne yazık ki yine halka ödetmeye, kaşık ile verdiklerini kepçe ile geri almaya devam ediyorlar.

Neredeyse her gün bir yenisi yapılan zamların artık haber değeri bile yok, vatandaşı adeta hissizleştiriler.

Son olarak toplu taşıma ücretlerine yüzde 63 oranında zam yapıldı. Tramvay ücretlerine yüzde 69 zam yapıldı. Tramvay tam ücreti 6 buçuk TL’den 11 TL oldu. Toplu taşıma ücreti 8 TL’den 13 TL’ye yükseldi. Taksimetrede kısa mesafe 40 TL’den 66 TL’ye, Vapur ise 9.5 TL'den 15 TL'ye yükseldi.

Böylesi fahiş zamların anlamı insanları eve hapsetmek ya da çalışanların maaşlarına ortak olmak değil de nedir?

Geçtiğimiz günlerde 65 yaş üstü vatandaşlarımızın toplu taşımadan ücretsiz faydalanması uygulamasına son verilmişti. Emekliye evinden çıkıp bir çay içmeyi, sosyalleşmeyi dahi çok görüyorlar. Asgari ücretle geçinen dört kişilik bir ailenin şehir içinde seyahat etmesi dahi lüks haline geldi. Mutlu Şehir Kocaeli diye yola çıkanlar, Dirençli Şehir Kocaeli diye slogan atanlar insanlarda ne gülecek ne direnecek hal bıraktılar.”

Anahtar Kelimeler:
CHPZamKocaeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73