Hürriyet, Dernekler Yerleşkesi’nde esnaf odalarını ağırladı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
01 Aralık 2022 Perşembe 15:43
 Hürriyet, Dernekler Yerleşkesi’nde esnaf odalarını ağırladı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi tanıtım programında İzmit’te faaliyet gösteren esnaf odalarını ağırladı. Kendisinin de zamanında dernekçilik yaptığını hatırlatan Hürriyet, “Her zaman yanınızdayız” dedi.

İzmit Belediyesi tarafından dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarının hizmetine açılan Dernekler Yerleşkesi’nin tanıtım programları devam ediyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Dernekler Yerleşkesi’nde son olarak İzmit’te faaliyet gösteren esnaf odalarını ağırlandı. 

İZMİT TÜRKİYE’DİR”

Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “ Dayanışma güçlendirir. O yüzden yan yana daha fazla güçlenmek zorundayız. Bizim için sivil toplum bizim için çok önemli. Dernekler Yerleşkesini hayata geçirmeden önce Kent Konseyimizle beraber geliştirmiş olduğumuz bir motto kullandık “İzmit Türkiye’dir” dedik. Doğduğumuz yer burası olmayabilir ama burası doğduğumuz kent.  Bu kentte hep birlikte yaşıyoruz. O yüzden biz olabildiğince sivil toplumu geliştirmek adına daha fazla olanak kurmaya çalışıyoruz ve sizinle dayanışma gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 

“DERNEKÇİLİK FEDAKARLIK İSTER”

Dernekler Yerleşkesi seçim vaatlerimden bir tanesiydi. Bende dernekçilik yapmış biriyim, nasıl fedakarlık yaptığınızı bilirim. Yakın zamanda Dernekler Yerleşkemizin kapılarınız sizlere açtık. Bu yerleşkede kenti için mücadele eden, kenti için proje üreten ya da hitap ettiği kitlelerine olanaklarını daha fazla sağlayabilmesi adına ücretsiz kullanabileceği fiziki bir alan oluşturduk. 

“KULLANIŞLI BİR MEKANA DÖNÜŞTÜ”

Burası atıl bir alandı. Burada geçen sene 1 kere nikah yapılmıştı. Burası senede 1 kere nikah yapılan bir alandı. Tercih edilmeyen bir yerdi burası. Tüm çalışma arkadaşlarım en ince detayına kadar düşünerek çalıştı. Buradaki tadilat çalışması 3-4 ay sürdü. Burası çok kullanışlı bir mekana dönüştü. Burası ulaşımı pratik, otopark sorunu olmayan, kent merkezine yakın ve birçok fonksiyonu olan bir yapıya dönüştü. Kaynakları doğru ve etkin kullanmak adına burada yaptığımız çalışmanın ardından burası çok sayıda derneğin kullanabileceği çok pratik bir alan haline geldi. 

“ÇOK KIYMETLİ BİR ALAN”

Bu yerleşke çok kıymetli bir kullanım alanı.  Derneklerin en büyük sıkıntıları ekonomik sıkıntılar. Bir derneğin kapısını her gün açması bile masraf.  Derneklerin ihtiyacı olduğunda toplantı, seminer gibi birçok etkinlik bu alanda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Burası ihtiyaca dayalı dizayn edilmemişti. Burada giriş katta sizlere sekretarya desteği ve posta kutusu hizmeti ücretsiz bir şekilde sunulacak. İrtibat numarası olarak da burayı gösterebilirsiniz ve insanlar burası üzerinden sizlere ulaşabilirler. 

“TOPLAMDA 450 KİŞİLİK”

Bir üst katta çalışma ofisleri var. Buralarda yönetim kurulu toplantıları ya da türlü etkinliklerinizi randevu sistemiyle gerçekleştirebilirsiniz. 3. katımızda ise 3 salon bulunuyor. 10 kişilik toplantı salonu, hemen yanında 100 kişilik bir toplantı salonu var bir de büyük bir salonumuz var. Bu büyük salon ise 450 kişilik. Bu büyük salonumuzda yemekli geceler, kahvaltılar, üye çocuklarına yönelik birçok gösteriler, tiyatro oyununa kadar birçok fonksiyona cevap verebilecek bu yerleşkemiz. 

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Düğün ve cemiyet hariç dernek faaliyetleri bu salonda rahatlıkla kullanılabilecek. Yemekli etkinlik yapmak isterseniz de SARBAŞ şirketimiz ve Gülümse Kafeler üzerinden maliyetine yemek üretebiliriz. En üst katımızda da kafeterya hizmeti veriyoruz. Dernekler yerleşkemiz tüm sivil toplum örgütlerimize hayırlı uğurlu olsun.”

“ORTAK KULLANILABİLECEK BİR ALAN”

Programda konuşan İzmit Kent Konseyi Hüseyin Erol, “Kentimizde bütün kesimlerin bütün sivil toplum örgütlerinin, bütün esnaf odalarımızın ortak kullanabileceği bir alana ihtiyacımız olduğu gündeme gelmişti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet çok kısa sürede atıl olan bu binayı yenileyerek, kent halkının kullanımına sundu. Bu akşam aramızda olan esnaf oda başkanlarıma ve yöneticilerime bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
IzmitEsnafDernek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73