Başaran ve İYİ Parti..

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
17 Mart 2022 Perşembe 18:05
Başaran ve İYİ Parti..

Gelecek Partisi’nin kurucuları arasında yer alan ve bir süre Kocaeli İl Başkanlığı görevini de yürüten işadamı Faruk Başaran işlerinin yoğunluğu nedeniyle siyasete ara vermişti.

Ancak bugün sosyal medya sayfasından yaptığı bir paylaşımla siyasete ‘aktif’ olarak yeniden döneceği sinyalini verdi.

Tabi bu durum siyaset kulislerinde farklı şekillerde yorumlara neden oldu.

Benim Ömer Faruk Başaran’a yakın kaynaklardan aldığım bilgilere göre, Başaran ilk seçim de bu kez TBMM’ye milletvekili olarak girmek istiyor. Bunun içinde kendisine yönelik olarak mecliste grubu olan partilerden gelen teklifleri değerlendirme aşamasına geçmiş durumda.

Başaran’a yakın kaynaklardan edindiğim bilgiler şöyle:

“Ömer Faruk Başaran İYİ Parti’yi düşünüyor. Gelecek Partisi anlaşma olursa İYİ Parti listelerinden seçime girebilir. Bu durumda ise Faruk Bey Gelecek Partisi kontenjanından Kocaeli milletvekili adayı olmayı düşünüyor. Tabi Kocaeli’de iyi bir sıralamada yer alırsa..

Ayrıca Faruk bey, Tansu Çiller’in kuracağı söylenen partide olması mümkün değil. Bu kesin ve net.”

Ömer Faruk Başaran, Gebze’de bir çok STK ve derneğin kurucusu, ASİAD’ın genel başkanı, İTO Değişim Grubunun ise kurucusu ve sözcüsü. İş yaşamında tanınan bir isim.

Gelecek Partisi’nde ise genel başkan Ahmet Davutoğlu’na dönük sevgi ve saygısı nedeniyle yer aldığını herkes biliyor.

Bu dönem mecliste olmak isteyen Ömer Faruk Başaran’ı İYİ Parti’nin listelerinde seçilecek bir sırada görmek kimseyi şaşırtmamalı.

Sonuçta Kocaeli ve Gebze bölgesinde tanınan bir ailenin üyesi, İYİ Parti ile merkez sağ siyaset anlamında görüşleri örtüşüyor.

Bakalım önümüzdeki süreçte neler olacak.

*Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 17.03.2022 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73