4 boyutlu lazerle gençleşin

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
24 Ağustos 2022 Çarşamba 13:08
4 boyutlu lazerle gençleşin

Her yaşta bakımlı görünmek için uygulanan pek çok anti-aging, yani yüz gençleştirme yöntemi var. En yeni yöntemlerden biri ise 4 boyutlu lazer teknollojisi. Anadolu Sağlık Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, bir cilt yenileme ve sıkılaştırma tedavisi olan 4 boyutlu lazer uygulaması ile ilgili bilgi verdi...

4 boyutlu lazer nasıl bir uygulama? Kaç seans yapılıyor? İşlem ne kadar sürüyor? 

Bu işlem 4 boyutlu bir cilt yenileme ve sıkılaştırma tedavisidir. Hem deri yüzeyinden hem de ağız içi mukozasından uyguladığımız bu lazer tedavisinde 2 farklı lazer dalga boyunu (Er-YAG ve Nd-YAG) , 4 farklı seviyede uyguluyoruz. Er-YAG ile derinin üst tabakasını yenilemeyi hedeflerken, Nd-YAG ile daha derin tabakaları hedefliyoruz. İkisi birlikte uygulandığında daha pürüzsüz, sıkı ve genç görünen bir cilt elde ediyoruz. 

Bu 4 boyuttan adım adım bahsedecek olursak;

Smoothlift: İlk olarak ağız içinden Er-YAG lazerin smooth modu ile uygulamaya başlıyoruz. Bunun sonucunda burun kenarından ve ağız köşelerinden aşağı doğru sarkan, olduğumuzdan yorgun ve üzgün görünmemize sebep olan katlantıları, kırışıklıkları, derideki gevşekliği gidererek yüzde daha sıkı bir görüntü sağlamayı hedefliyoruz. 

FRAC-3 Modu: 2. aşamada Nd-YAG lazer başlığı ile daha derin tabakalardaki deri kusurlarını gidermeyi hedefliyoruz. Temel olarak, ciltteki yaşlanma belirtilerini bu adımda gideriyoruz. Kollajen ve elastin liflerinin üretilmesini uyararak daha genç, sağlıklı bir cilde kavuşabiliyoruz. Bu mod, derideki akne skarlarında, lekelerde ve aktif aknelerde de oldukça etkili.

PIANO Modu: Daha sonra derin katmanlardaki dokuları hızlıca ama güvenli bir şekilde ısıtarak burada kollajen stimülasyonunu uyaran Nd-YAG lazer ile boyun, çene ve yanak bölgesinde toparlanma sağlıyoruz. Özellikle boyundaki ince kırışıklıkların, çene altındaki sarkmaların ve gıdı bölgesinin giderilmesinde bu moddan yararlanıyoruz. 

Yüzeysel peeling: Son aşamada ciltteki ölü hücreleri arındıran Er- YAG dalga boyundaki soğuk lazer uygulamasıyla hafif cilt soyma (peeling) işlemi yapıyoruz. Bu sayede deri yüzeyini daha canlı, parlak, pürüzsüz hale getiriyoruz. 

İşlemi 1 ay ara ile 3-4 seans uyguluyoruz. Yaklaşık 1 saat sürüyor. 

Özellikle hangi yaşlarda etkili? 

Stres, yorgunluk, uykusuzluk, yoğun iş ve ev temposu, yanlış beslenme, az su içme, sigara gibi sebeplerle 20’li yaşlardan itibaren cildimizde bazı değişiklikler oluyor. Bu değişiklikler rahatsız edici boyuta ulaştığında kozmetik işlemlere başlayabiliyoruz. 4 boyutlu lazer sadece göz çevresinden rahatsız olan ya da sadece yanaklarındaki, gıdıdaki sarkmadan rahatsız olan genç hastalara yapılabildiği gibi tüm yüzünde ince kırışıklıklar, sarkmaları olan daha ileri yaş hastalara da yapılabilir. 

4 boyutlu lazer teknolojisinin avantajları neler? 

Yaş aldıkça derimiz eski sıkılığını ve elastikiyetini kaybeder. Bunun sonucunda cildimiz matlaşır, sarkar, gevşer. Fotona 4 boyutlu lazer ile derimizdeki bu değişiklikleri düzelterek, cildimizi eski sağlığına, parlaklığına, gerginliğine geri döndürebiliyoruz. Bu lazer ile derinizin yüzeyine hasar vermeden, daha derin dokuları hedefleyerek hücre yenilenmesini, rejuvenasyonu uyarıyoruz. Bu sayede hem kırışıklıkları, sarkmaları azaltıyoruz hem de yüzeye zarar vermeden, hücre yenilenmesi sayesinde deri yüzeyinde de sıkılaşma, parlaklık, yenilenme sağlıyoruz. Ayrıca deri yüzeyine zarar vermediğimiz için her deri tipinde ve deri renginde de uygulayabiliyoruz. 

İnvaziv (girişimsel) bir işlem olmadığından ciltte herhangi bir kesi, yara izi, iğne girişi vs olmadan, hemen sonrasında günlük hayatınıza dönebileceğiniz oldukça konforlu bir uygulama.

Herhangi bir yan etkisi var mı? 

İşlemin hafif bir kızarıklık dışında herhangi bir yan etkisi yok. İşlem sırasında deriyi ısıtırken hissedilen bir yanma hissi oluyor. Ancak deri yüzeyinde herhangi bir yanık, kabuklanma olmuyor. Yani hastamız işlem sonrası günlük hayatına hemen dönebiliyor. 

İşlemden sonra nelere dikkat etmeli? 

İşlem sonrası oluşabilecek hafif kızarıklık için güneş koruyucu krem öneriyoruz. Bunun dışında nemlendirici, onarıcı bir krem yeterli oluyor. 

Etkisi ne kadar uzun sürer? 3-5 ayda bir tekrarlamalı mı? 

İşlemin etkisi 6 ay-1 yıl kadar devam ediyor. Hastanın ihtiyacına göre de 6 ayda bir / yılda bir tekrarlayabiliyoruz. 

Cihaz dermatolojide hangi alanlarda kullanılıyor? 

Fotona SP Dynamis cihazı 4 D lazer birçok alanda kullanılabiliyor. Özellikle akne, rozase, güneş lekeleri, siğil, iyi huylu benlerin, et benlerinin alınması, akne izleri, kılcal damarların giderilmesi, yüzdeki kızarıklığın azaltılması, damar benlerinin, doğumsal şarap lekesinin (Port Wine Stain) giderilmesi, göz çevresi gençleştirme, gıdı azaltma, çatlak tedavisi, karın bölgesindeki deri katlantıları, elastikiyet kaybı, istenmeyen yüz kıllarının ve tüylerinin giderilmesi için de kullanılabilir. 

Yüz gençleştirme dışında bazı cilt hastalıklarında da uygulanabilir mi? 

Yukarıda bahsettiğim deri hastalıkları dışında Vitiligo ve saç dökülmesinde de bu cihaz kullanılabiliyor.

Yaşlılık belitilerini geciktirmek için ne zaman hangi müdahalelere başlamalı? 

Her yaşta, birçok farklı alanda kullanılabilen bir cihaz olmakla birlikte ciltteki kırışıklıklar, sarkmalar, lekelenmeler gibi yaşa bağlı oluşabilen değişiklikler için kişi ne zaman bundan rahatsızlık duymaya başlarsa o zaman işlem planlanabilir. Belirli bir yaşı olmasa da kırışıklıklar ya da lekeler başladıktan sonra ne kadar erken müdehale edilirse sonuçlar o kadar iyi oluyor. Bazen istediğimiz sonuca tek seansta bile ulaşabiliyoruz. İleri yaşta da rahatlıkla uygulanabilen bu işlemin daha iyi sonuç alabilmek için birkaç seans uygulanması gerekiyor.

Son Güncelleme: 24.08.2022 13:15
Anahtar Kelimeler:
Lazer4 Boyutlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73