Ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlara dikkat

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
28 Temmuz 2022 Perşembe 11:51
Ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlara dikkat

Bağışıklık sisteminin kanser hücreleriyle savaşmasını sağlayan bir tedavi türü olan immünoterapi ile ilgili geçtiğimiz günlerde yeni bir araştırma yayınlandı. Chicago’da yapılan Amerikan Klinik Onkoloji Derneği Toplantısı’nda Fransız araştırmacıların önemli bir çalışma sunduklarını aktaran Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, “Bu çalışmaya göre reçetesiz de satın alınabilen ateş düşürücü ve ağrı kesici ilaçlar immünoterapiyle beraber kullanıldığında tedaviden alınan faydayı azaltıyor. Bu nedenle immünoterapi hastaları tedavileri boyunca ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçları hekimine danışarak kullanmalı” açıklamasında bulundu.

Çalışmada 600’den fazla ileri evre kanseri olan hastanın kontrol edildiğini paylaşan Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, “Raporda hastaların gerek genel gerekse hastalık ilerlemesi olmadan olan sağ kalım oranları incelendi. Ağrı kesici ve ateş düşürücü kullanan hastalar, ilaç almayan hastalara göre daha kötü olduğu rapor edildi” dedi.

Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, “Ağrı kesici ve ateş düşürücü bazı ilaçların T hücreleri üzerindeki etkileri nedeniyle hastalarda immünoterapi etkinliğinin daha kötü olacağı için dikkatli kullanılması oldukça önemli” uyarısında bulundu.

Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal

Son Güncelleme: 28.07.2022 12:00
Anahtar Kelimeler:
IlaçAteşAğrı Kesici
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73