CHP’li Çiler: İngiltere ile imzalanan anlaşma açıklanmalı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
11 Ağustos 2023 Cuma 10:48
CHP’li Çiler: İngiltere ile imzalanan anlaşma açıklanmalı

İngiltere hükümeti, Türkiye üzerinden kaçak göçü önlemek için iki ülke arasında bir anlaşma imzalandığını duyurdu. Anlaşma kapsamında emniyet bünyesinde yeni bir merkez oluşturulacağı belirtildi. CHP’li Nail Çiler, 15 Haziran’da İçişleri Bakanı’na yönelttiği soru önergesini hatırlattı.

İngiltere hükümeti, Türkiye üzerinden kaçak göçü önlemek için iki ülke arasında bir anlaşma imzalandığını duyurdu. . Anlaşma kapsamında emniyet bünyesinde yeni bir merkez oluşturulacağı belirtildi. CHP’li Nail Çiler, 15 Haziran’da İçişleri Bakanı’na yönelttiği soru önergesini hatırlattı. Çiler yaptığı açıklamada; “15 Haziran’da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın cevaplaması için soru önergesi verdik. Ancak hala önergemize yanıt alamadık. Biz ülkemizin imzaladığı anlaşmaları 3. taraflardan değil yöneticilerimizden öğrenmek istiyoruz. Eğer kamuoyuna açıklayamayacağınız anlaşmalar yapıyorsanız bunun vatandaşlarımız tarafından irdelenmesi gerekiyor” dedi.

Soru önergesinde, Britanya tarafından Türkiye’ye 3 Milyon Sterlin ödendiğini İngiliz basınında iddia edildiğini vurgulayan Çiler, 2019’dan itibaren Türkiye’nin İngiltere tarafından fonlandığı iddiasının da altını çizdi. Çiler önergesinde şu soruları sordu;

İngiltere’nin göçmen politikaları kapsamında İngiltere Hükümeti’nden fon alınmış mıdır? Alındıysa alınan fon miktarı nedir?

İngiltere Hükümeti’nden alınan fon yıllara göre hangi kalemlerde harcanmıştır?

İngiltere dışında başka hangi ülkelerden göçmen politikaları kapsamında fon veya ödenek alınmıştır? Alındıysa hangi ülkelerden ne kadar fon alınmıştır? Nasıl kullanılmıştır?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73