CHP’li Çiler sürücü kurslarını meclis gündemine taşıdı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
02 Ağustos 2023 Çarşamba 15:22
CHP’li Çiler sürücü kurslarını meclis gündemine taşıdı

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, sürücü kurslarının yaşadıkları sorunları TBMM gündemine taşıdı. Çiler, verdiği Meclis Araştırma Önergesi ile sorunların tespit edilmesi için Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti.

Çiler önergesinde, motorlu taşıt sürücüleri kurslarının eğitim sürecinde bazı sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını vurguladı. Bu sorunlar arasında, araçların güvenli ve teknolojik olarak uygun olmaması, direksiyon eğitim güzergahlarının yetersiz olması, yakıt fiyatlarının yüksek olması ve KOSGEB kredilerinden yeterince faydalanılamaması yer alıyor. Önergesinde Çiler, “Türkiye’de yaklaşık 4 bin 500 motorlu taşıt sürücüleri kursu bulunmaktadır. Özel Eğitim Kurumları Kanunu'na tabi olan motorlu taşıt sürücüleri kursları bu çerçevede eğitim vermektedirler. Ancak kredi imkanlarından faydalanamamaktadırlar” dedi.

ÖTV ALINMAMASI GEREKMEKTEDİR

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, otomobil piyasasında yaşanan dengesizliğin sürücü kurslarını da etkilediğinin de altını çizen Çiler, “Sürücü kursları mevzuat gereğince kurumlar belli sayıda aracı bulundurmak zorundadırlar. Bu araçların bir kısmının manuel şanzıman bir kısmının da otomatik şanzıman özelliğinde olması zorunludur. Ancak sürücü kursları ihtiyaçları olan taşıtları mevcut piyasada bulamamakta, araçlar bulunduğunda ise araçların üzerindeki vergi yükü sebebiyle araçlar finansal olarak temin edilememektedir. Motorlu taşıtlar sürücüleri kurslarında, kurslarımızın edindiği taşıtlardan ÖTV alınmaması gerekmektedir” dedi.

CHP’li Çiler önergesinde, motorlu taşıt sürücüleri kurslarının sorunlarının çözülmesi için alınması gereken önlemler de sıraladı. Bu önlemler arasında, araçlardan ÖTV alınmaması, direksiyon eğitim güzergahlarının güncellenmesi ve alternatif güzergahların oluşturulması, motorlu taşıt sürücüleri kurslarının yakıt fiyatlarında indirim yapılması ve KOSGEB kredilerinden daha fazla faydalanabilmeleri için destek verilmesi yer alıyor.

Anahtar Kelimeler:
CHPSürücüKursTBMM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73