Kemal Nişancı CHP ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı 

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
18 Ağustos 2023 Cuma 12:22
Kemal Nişancı CHP ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı 

27 Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan CHP Gebze İlçe Örgütü’nün olağan ilçe kongresinde ilçe başkanı adayı olan Kemal Nişancı ilçe binasında aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıya CHP Kocaeli İl Eğitim Sekreteri Hikmet Koçoğlu, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Gebze İlçe Başkan Adayı Kemal Nişancı ve eşi Melek Nişancı, CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Gökhan Yamen, Şahin Yılmazel ve Erhan Bölük, CHP Gebze Eski İlçe Başkanları Gülabi Kaya, Özkan Koçak, İsmet Kara, Sedat Tatar, Recep Dursun ve çok sayıda partili katıldı.

“YORGUN VE UMUTSUZ”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan bir konuşma yaparak kongre sürecinin başladığını ifade etti. CHP’li Orhan’ın ardından CHP Gebze İlçe Başkanı Kemal Nişancı konuşarak, “Bu vatanın en zor şartlarında, en umutsuz ortamda kar top bir çığa dönüşerek ülkeye aydınlık günlere kavuşturan bir güneş gibi doğan cefakâr, çilekeş yol arkadaşlarım. Hepinizi Mustafa Kemal'in en devrimci duyguları ile selamlıyorum. Değerli yol arkadaşlarım hakka yürüyüşünün yedi yüz elli ikinci yılında andığımız Hacı Bektaşı Veli'nin hoşgörüsüyle sözlerine başlamak istiyorum. Ben Kemal Nişancı Ardeşen’de doğup, 1996 yılında Gebze'ye gelmiş bir baba olarak, bir eş olarak, bir mühendis olarak bugün Gebze'nin, Gebze'mizin ve partimizin durumundan baktığımızda cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra haklı olarak bir yılgınlığın ve yorgunluğun umutsuzluğu olduğunu görüyorum. 

“GENÇLİK KOLLARINDA SİYASETE BAŞLADIM”

Bu durumdan çıkış yolunu örgütümüzle birlikte bizler olduğumuza inanıyorum. Yerel yönetim seçimleri arifesinde umutsuzluğu ve yılgınlığı ortadan kaldıracak asırlık çınarımızı yeniden yeşertecek ve partimizi iktidara taşıyacak kadroların da bu salonda, bu örgütte olduğuna olan inancım tamdır. İşçimiz, esnafımız, emeklimizin her seçim yaşamak istediği bir Gebze için çevreci, yeşilin ve mavinin buluştuğu bir Gebze için, kadınların, gençlerin ve çocukların güvenle sokağa çıkabildiği bir Gebze için Cumhuriyet Halk Partisi, Gebze ilçe başkanlığına adayım. Değerli arkadaşlarım 1991 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğrencilik yıllarında Şişli Gençlik Kolları'nda siyasete başladım. Orada gençlik kolu başkanlığı yaptım. İl gençlik kolu yöneticiliği yaptım. 1996 yılında çalıştığım fabrikanın Gebze'ye taşınmasıyla birlikte geldiğim Gebze'de yine burada da sizlerle birlikte gençlik kolu başkanlığı yaptım. Sizlerle birlikte çalışma olanağı buldum. 

“BU KENTTE YAŞAMAK ZOR”

Yine partinin değişik kademelerinde görev aldım. İlçe yönetiminde ilçe başkan yardımcılığı eğitim sekreterliği görevlerinde bulundum. SKM başkanlığı yaptım. Bu görevler sırasında da burada bulunan abilerim ve ilçe başkanlarım, emekçileriyle birlikte çalışma fırsatım oldu. 2015 yılında Kocaeli milletvekili adayı oldum. Kocaeli'nin birçok köyünde Gebze'nin birçok sokağında çok saha çalışması yaptım. Yapılan her seçimde gücüm yettiğince destek sunmaya çalıştım, destek olmaya çalıştım. Görev verildi aldım, görev verilmedi kendime görev addettim. Bugün de seçilirsem bu bir görev olacak çalışacağım elbette ama eğer seçilmeyecek olursam da bundan önce yaptığım yine sizlerle birlikte sokak sokak çalışacağız konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu kentte yaşamak zor, bu ülkede yaşamak zor. 

“PARTİ İÇİ BARIŞI SAĞLAMALIYIZ”

Bir kız çocuğu babası olarak bu ülkede yaşamanın ne kadar sıkıntılı olduğunu, yine bu kentte yaşayan bir kız çocuğu babası olarak bu kentte darp edilen bir kız çocuğunun varlığı darp edilerek öldürülen uğraş bir çocuğun varlığını bilerek kendinde yaşamanın ne kadar zor olduğunu en az sizler de benim kadar biliyorsunuz. Bu kentte iktidar olmak durumundayız. Bu ülkede iktidar olmak durumundayız. Eğer biz bu yerel seçimleri de kazanamayacak olursak, daha sıkıntılı günlerin işi beklediğini sizler de biliyorsunuz, ben de biliyorum. 50 yaşında Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanı aday olmam gerekçem CHP’yi iktidar kılmaktır. Ben her görevi başarılı olmak üzere aldım. SKM başkanlığı yarım yaptığım dönemde de aynı şekilde sahaya çıktım, yola çıktım. Bu seçimi kazanmak üzere yola çıktık. Ama maalesef örgütteki sıkıntılarımız kaynaklı seçimi istediğimiz sonuçla bitiredik. Yine burada yaşanan sıkıntımız parti içi barışını sağlamak.

“BAŞARIYI YAKALAYALIM”

Parti içi barışı sağlayamadığımız sürece başarının gelmesi doğru. Dolayısıyla gelin hep birlikte şu parti içi barışı sağlayalım. Şu başarıyı yakalayalım. Bu kez de bu partiyi iktidar yapalım. Bunun ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Seçim kazanılan kentlerde, seçim kazanılan büyük şehirlerde bu çalışmaların yapılma şekli sadece ve sadece seçmeni harekete geçirmek. İl örgütleri, ilçe örgütleri elbette seçmeli harekete geç noktasında çaba harcıyorlar. Biz de çaba harcayacağız. Ama 4 bin tane üyesi olan belki de 500 tane aktif üyesi olan bir ilçe örgütünün bu aktif üyeyle seçim kazanması zor. Ancak bunu yapmamız işte bu aktif üyelerin bu partiye oy verip seçmeyi ikna ederek onların da sahaya çıkmasını, onların da bir başka seçmeni ikna etmesini sağlamamız lazım. İstanbul Büyükşehir Seçimleri böyle kazanıldı. İstanbul Büyükşehir seçimlerinde seçmen kendine bu görev hissetti bir başkasını ikna etmeye çalıştı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri kazanıldı.

“İNANIRSAK BU İŞİ YAPARIZ”

Bu kentte Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veren seçmeni ikna edebiliriz. Dolayısıyla o seçmenin sahaya inerek saha çalışması yapmasını sağlayabiliriz. Ama bunu yapacak bir yönetim kadrosu oluşturmak lazım. O kadroda burada var. Biz bunu birlikte başarabiliriz. Geçmiş dönemde başarıldı burada. Biz de inanırsak bu işi yaparız. Cumhuriyet Halk Partisi'ne emek veren hiç kimseyi ötekileştirmiyoruz. Herkes bu işin içinde olacak. Bana oy vermiş olsun. Oy vermemiş olsun. Hiçbir tartışma içinde olmadan Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül veren kim varsa herkeste sahada çalışmaya birlikte çıkacağız, başarıyı birlikte yapalım. Burada geçmiş dönemde ilçe başkanlığı yapan abilerim var. Onlar burada nasıl seçim çalışması yapıldığını, nasıl seçim kazanılacağını benden önce de yaşadılar. Dolayısıyla burada hep birlikte yola kıldığında bir başarının yakalanacağı konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın.

“BU BİR BAYRAK YARIŞI”

Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir aile. Bu aileyi dinamik tutmak lazım. Bu kentin dinamiklerini diri tutmak lazım. Bu kentin dinamikleriyle harekete geçirmek lazım. Gebze'de çok ciddi bir insan kaynağı olduğunu düşünüyorum. Bu insan kaynağına ulaşmamız lazım. Parti örgütümüzü bu insan kaynaklarına ulaşmak adına değerlendirirsek, yola çıkarırsak, birlikte yol alırsak bu insan kaynağına ulaşırız. Bu insan kaynağı da Cumhuriyet Halk Partisi'ni Gebze'de ve ülkede iktidara taşır. İlçe yöneticisi olarak sevgili başkanımızla birlikte çalıştım. İlçe başkan yardımcısıydım, sevgili başkanım da gençlik kolu başkanı idi. Bu bir bayrak yarışı. Sevgili başkanı dört sene boyunca bu bayrağı taşıdı. Bu bayrağı taşıma noktasında eksikleri olmuştur. Elbette bundan sonra da 4 yıl boyunca edindiği tecrübeleri de birleştirerek, birlikte çalışarak ilçe başkanı olduğunda ilçe yönetimine geldiğimizde birlikte yol alarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara taşımalı, daha da kolaylaşacaktır. 

“HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ VERİYOR”

Sizler de bu noktadaki tecrübelerinizle ve bize vereceğiniz destekle de biz Cumhuriyet Halk Partisi’ni u kentte iktidara taşırız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin özellikle kadına ve ciddi anlamda ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Çok ciddi emek veriyorlar kadın arkadaşlarım. Her seçimin en çok çalışanı, en çok mücadele edeni ve sanki kendilerine görev arz etmişler gibi broşür bitirinceye kadar alandan ayrılmayacak kadar çok çalışan Cumhuriyet Halk Partisi kadınlarına bir kez daha huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin gençlik kollarına, eski bir gençlik kolu başkanı olarak teşekkür etmek istiyorum. Her türlü çabayı gösteriyorlar, her türlü mücadeleyi veriyor. Genç arkadaşları örgütlemek noktasında partiye geçirme noktasında çaba harcıyorlar. Ama özellikle genç arkadaşlarımızın partiye katılımı o kadar kolay değildir. Sokak baskısı, iş kaygısı, acaba kişi değil miyim? İşten atılır mıyım? Kaygıları kaynaklı örgütlemeleri o kadar da kolay olmuyor. Dolayısıyla onlara da her türlü desteği sağlayacağız. 

“DESTEK SAĞLAYACAĞIZ”

Bu desteği sağlamak noktasında da elimizden gelen her türlü çabayı harcayacağız. Tıpkı geçmiş dönemde yaptığın gibi eski bir gençlik kolu başkanı olarak üstüme düşen ne varsa destek sunmaya çalıştım, destek olmaya çalıştım. Bundan sonra da inşallah desteğiyle ilçe başkanı olduğunda da bu desteği sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğim. 16 kişi ilçe yönetimiyle evet kendi yönetirsiniz bir yol belirlersiniz o yolu oluşturur o yolu çalışmasını sürdürürsünüz. Ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütün mahallelerini, bütün mahalle birimlerini sanki bir ilçe yönetimiymiş gibi örgütleyerek orada o çalışmayı sürdürecek mahalle birimleri oluşturarak oradaki o çalışmaları sürdürmeleri konusunda biz de ilçe yönetimi olarak desteğimizi sunacağız. O destekle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'nin herkesin her alanında olmasını sağlayacağız. Sivil toplum örgütleriyle bir arada olacağız. Sendikasız işçilerle bir arada olacağız. Sendikasız ilişkilerimiz, örgütlenmeleri noktasında siyaset yapmaları noktasında destek sağlayacağız. 

“UMUTLARINI YİTİRMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Türkiye'nin kanayan yarası, atanamayan öğretmen, iş bulamayan genç bunlarla ilgili de Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir kadro oluşumu sağlayacak bir yapıyı oluşturacağız. Onu bu kentte başaracağız. Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde bir Gebze Belediyesi'nin bunları kolaylaştıracağını biliyorum. Sevgili Genel Başkanımız keşke benim kadar çalışsaydınız da ben pazarlıkları yapmak durumunda kaldığımda bir ifadesi vardır. Değerli arkadaşlarım, genel başkanımıza bir daha lafı söyletmeyeceğiz. Biz örgütümüzü sonuna kadar çalıştıracağız. Örgütümüzle birlikte sonuna kadar çalışacağız. Ondan önden biz arkada mahallede her türlü çalışmayı onlara bir destek olarak sunacağız ve orada yapacağımız çalışma ile de bu kentler bu iktidarı, bu sosyal yaşam hakkını, bu kentte yaşayan çocukları bu kentte yaşayan gençlerin bu kentte kalmak için çaba harcar bir noktaya getireceğiz. Çocuklarımızın, gençlerimizin umutlarını yitirmesine müsaade etmeyeceğiz. 

“BU İŞİ BU ÖRGÜTLE YAPARIZ”

Biz bu işi sizlerle yaparız. Biz bu işi bu örgütle yaparız. Bu işin altından kalkmamız son derece kolay. Bir tek ihtiyacımız var. Parti içi barışa ve sizlerin desteği. Bugün sizlerin desteğinizi de almak üzere buradayım. Eğer bizi desteklerseniz biz bu konuda bunun altından kalkacağımız, bunu başaracağımız konusunda hiç şüphemiz yok. 24 yıl önce yaşanan depremle ilgili evinize giderken bakar mısınız? Bu kentte depremle ilgili olarak ne önlemler alındı? Seksenle ilgili neyi önledi aldılar? Bir ülkede deprem profesör İstanbul'u terk etmek durumunda kalınıyorsa bir de ben de bir mühendis olarak inşaat sektöründe çalışacağım mühendis olarak ben de bunun üzüntüsünü yaşıyor ve bunun çözümü noktasında da üstüme düşeni yapacağım konusunda anısına söz veriyorum” dedi.

Fotoğraflar: Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 18.08.2023 12:33
Anahtar Kelimeler:
CHPGebzeAday
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73