Petro-Kimya Devi Tatneft’in GEBKİM OSB’deki Yatırım Projesi Başladı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
14 Mayıs 2022 Cumartesi 13:03
Petro-Kimya Devi Tatneft’in GEBKİM OSB’deki Yatırım Projesi Başladı

Türkiye’nin ilk kimya ihtisas OSB’si olarak alanında güçlü kimya üreticilerine ev sahipliği yapan GEBKİM, Rusya’nın önde gelen petro-kimya şirketlerinden Tatneft’e de ev sahipliği yapıyor.

24 Haziran 2021 tarihinde, GEBKİM’de kurulacak tesis yatırımı için Cumhurbaşkanlığı himayesinde imzalanan ön protokol anlaşması sonrası GEBKİM’e yatırım ziyaretinde bulunan Tatneft Heyeti, 12 Mayıs 2022 Perşembe günü son toplantısını gerçekleştirdi. GEBKİM OSB’yi ziyaret eden Tatneft’in üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda dışa bağımlılığı azaltacak hammaddenin ve atılacak adımların son detayları görüşüldü. GEBKİM OSB’yi ziyaret eden Tatneft yöneticilerini GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı V. İbrahim Aracı ağırladı.

Yaklaşık 1 yıl süren ön görüşmeler, yapılan ziyaretler, toplantılar ve imzalanan protokol neticesinde Tatneft’e bölgemizde tahsis edilen arazi üzerinde kuracağı tesis ve faaliyet alanları ile ilgili tüm detayların netleştirildiğini ve Tatneft yatırımının başladığını belirten GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı V. İbrahim Aracı şu ifadeleri kullandı:

‘’Cari açığın kapanmasına katkı sağlayacak ve dışa bağımlılığı azaltacak hammadde için Tatneft’in GEBKİM’e yapacağı yatırım çok önemli. Kimya üreticilerini tek bir adreste bir araya getiren örnek ekosistemizle yatırım için GEBKİM’in seçilmesi bir tesadüf değildir. Ülkemiz ve her iki taraf için de hayırlı olmasını dilerim.’’

Son Güncelleme: 14.05.2022 13:07
Anahtar Kelimeler:
RusyaOSB
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73